Presedintele Agentiei Nationale de Pescuit a demisionat

Miercuri, 07 Ianuarie 2009, ora 22:36
2720 citiri
Presedintele Agentiei Nationale de Pescuit a demisionat

Presedintele Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura (ANPA), Gheorghe Stefan, a demisionat din functie considerand ca si-a indeplinit mandatul dupa patru ani la conducerea institutiei.

"Ma voi intoarce in sectorul privat. Consider ca am adus domeniul pescuitului in cea mai buna situatie pe care a avut-o vreodata", a declarat miercuri pentru NewsIn Gheorghe Stefan.

Gheorghe Stefan va fi inlocuit de Valentin Buksz.

Fondurile europene destinate pescuitului se deruleaza pe baza Programului Operational pentru Pescuit (POP), document aprobat de catre Comisia Europeana la sfarsitul anului 2007.

Potrivit programului, exista cinci axe prioritare in functie de care se vor aloca fondurile europene pana in 2013, respectiv adaptarea flotei de pescuit (fonduri totale de 13,3 milioane de euro, din care 75% fonduri UE), acvacultura (140 de milioane de euro), masuri de interes comun (40 de milioane de euro), dezvoltarea durabila a zonelor pescaresti (100 de milioane de euro) si asistenta tehnica (14,3 milioane de euro).

Axa acvacultura include masuri de sustinere pentru dezvoltarea de ferme de acvacultura, dezvoltarea de unitati de procesare, modernizarea pescuitului prin construirea sau modernizarea de adaposturi si ambarcatiuni, imbunatatirea calitatii produselor din pescuit prin echiparea ambarcatiunilor cu masini de gheata, crearea conditiilor specifice pentru prima vanzare si dezvoltarea altor facilitati specifice ce nu exista sau nu corespund cu standardele UE.

Proiectele pentru dezvoltarea acvaculturii pot beneficia de o cofinantare de 60%, fonduri europene si de la bugetul de stat. Beneficiarii acestei masuri pot fi agentii economici, asociatiile si organizatiile de producatori sau institutiile publice.

Evaluarea proiectului va tine cont de viabilitatea finaciara a solicitantului, de impactul proiectului asupra numarului de salariati, dar si de impactul asupra mediului. Prin intermediul acestei masuri, se urmareste cresterea productiei din acvacultura cu pana la 80 % pana in 2013, precum si cresterea profitului pana la 50%.

Axa asistenta tehnica urmareste cresterea capacitatii administrative, inclusiv legate de implementarea Programului Operational pentru Pescuit.

In perioada 2007-2013, Romania primeste 230 de milioane de euro din Fondul European pentru Pescuit (FEP), iar institutia care va gestiona aceste fonduri este Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA).

Învățătoarea din Constanța care își jignește elevii făcându-i ”tâmpiți”, ”urâți”, nesimțiți” a demisionat. Poliția a deschis o anchetă
Învățătoarea din Constanța care își jignește elevii făcându-i ”tâmpiți”, ”urâți”, nesimțiți” a demisionat. Poliția a deschis o anchetă
Învăţătoarea din Constanţa înregistrată când jigneşte copiii, pe care îi face urâţi, tâmpiţi sau nesimţiţi, și-a dat demisia. Poliția a început o anchetă pentru purtare...
Ludovic Orban, abandonat de Filiala Sălaj: "Părăsim organizaţia Forţa Dreptei alături de 342 de membri. Nu mai corespunde cu viziunea şi valorile noastre"
Ludovic Orban, abandonat de Filiala Sălaj: "Părăsim organizaţia Forţa Dreptei alături de 342 de membri. Nu mai corespunde cu viziunea şi valorile noastre"
Preşedintele Organizaţiei Forţa Dreptei Sălaj, Sorin-Alin Pop, a demisionat din partid, împreună cu secretarul general Puşcaş Florin Mihai şi alţi 342 de membri, motivul constituindu-l...
#presedinte demisionat, #Gheorghe Stefan demisionat, #demisie, #Agentia Nationala de , #frauda