Primarul de Valcea, Mircia Gutau, trimis in judecata de DNA

Joi, 12 Februarie 2009, ora 13:50
1871 citiri
Primarul de Valcea, Mircia Gutau, trimis in judecata de DNA
Foto: MirciaGutau.ro

Primarul de Valcea, Mircia Gutau, membru PD-L, a fost trimis in judecata de DNA. El este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Alaturi de primarul Mircia Gutau au mai fost trimisi in judecata consilierul juridic la Primaria municipiului Rm. Valcea, Nicolae Mesea si administratorul SC Dancomar SRL Rm. Valcea, Ion Georgescu, pentru infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, respectiv complicitate la abuz in serviciu, in forma continuata, informeaza DNA, intr-un comunicat.

Potrivit anchetatorilor, in mai-iunie 2005, Mircia Gutau impreuna cu Nicolae Mesea, consilier juridic, au initiat si derulat proceduri de achizitie publica avand ca obiect amenajarea unor locuri de joaca pentru copii, cu incalcarea normelor legale.

Primaria Ramnicu Valcea a incheiat cu firma SC Dancomar SRL Rm. Valcea, reprezentata de Georgescu Ion, sase contracte de furnizare de produse, desi s-a derulat o singura procedura prin cerere de oferta, stabilindu-se achizitionarea unui singur loc de joaca.

Primaria ar fi platit pentru componentele locurilor de joaca suma de 852.636 de lei, in conditiile in care acestea au fost cumparate de la o firma din Bulgaria la pretul de 321.622 de lei, iar societatea INTER GRUP SOM SRL le-a revandut ulterior societatii DANCOMAR SRL.

Prin interpunerea celor doua societati comerciale, la care inculpatul Georgescu Ion este administrator, primaria Rm. Valcea a achitat catre beneficiarul contractului de achizitie publica suma de 531.014 lei, in plus fata de suma platita in mod real catre furnizorul bunurilor din Bulgaria.

Prejudiciul cauzat Consiliului Local si Primariei municipiului Ramnicu Valcea este de 545.568 lei, reprezentand diferenta dintre totalul sumei achitate de autoritatea contractanta si valoarea preturilor medii de achizitie ale locurilor de joaca de pe piata, mai arata sursa citata.

Nu este prima oara cand Gutau are probleme cu legea.

In 2006, in urma unui flagrant organizat de catre procurorii DNA, viceprimarul Nicolae Dicu a fost surprins in timp ce primea suma de 20.000 de euro de la un om de afaceri valcean care dorea sa obtina de la edil o autorizatie de constructie.

Procurorii sustin ca aceasta era doar o parte din bani si ca suma totala urma sa ajunga la primarul Gutau. Primarul a fost ulterior pus in liberatate, acuzand "o inscenare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#primar Valcea, #trimis judecata DNA , #frauda