Primarul de Valcea, Mircia Gutau, trimis in judecata de DNA

Joi, 12 Februarie 2009, ora 13:50
1871 citiri
Primarul de Valcea, Mircia Gutau, trimis in judecata de DNA
Foto: MirciaGutau.ro

Primarul de Valcea, Mircia Gutau, membru PD-L, a fost trimis in judecata de DNA. El este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Alaturi de primarul Mircia Gutau au mai fost trimisi in judecata consilierul juridic la Primaria municipiului Rm. Valcea, Nicolae Mesea si administratorul SC Dancomar SRL Rm. Valcea, Ion Georgescu, pentru infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, respectiv complicitate la abuz in serviciu, in forma continuata, informeaza DNA, intr-un comunicat.

Potrivit anchetatorilor, in mai-iunie 2005, Mircia Gutau impreuna cu Nicolae Mesea, consilier juridic, au initiat si derulat proceduri de achizitie publica avand ca obiect amenajarea unor locuri de joaca pentru copii, cu incalcarea normelor legale.

Primaria Ramnicu Valcea a incheiat cu firma SC Dancomar SRL Rm. Valcea, reprezentata de Georgescu Ion, sase contracte de furnizare de produse, desi s-a derulat o singura procedura prin cerere de oferta, stabilindu-se achizitionarea unui singur loc de joaca.

Primaria ar fi platit pentru componentele locurilor de joaca suma de 852.636 de lei, in conditiile in care acestea au fost cumparate de la o firma din Bulgaria la pretul de 321.622 de lei, iar societatea INTER GRUP SOM SRL le-a revandut ulterior societatii DANCOMAR SRL.

Prin interpunerea celor doua societati comerciale, la care inculpatul Georgescu Ion este administrator, primaria Rm. Valcea a achitat catre beneficiarul contractului de achizitie publica suma de 531.014 lei, in plus fata de suma platita in mod real catre furnizorul bunurilor din Bulgaria.

Prejudiciul cauzat Consiliului Local si Primariei municipiului Ramnicu Valcea este de 545.568 lei, reprezentand diferenta dintre totalul sumei achitate de autoritatea contractanta si valoarea preturilor medii de achizitie ale locurilor de joaca de pe piata, mai arata sursa citata.

Nu este prima oara cand Gutau are probleme cu legea.

In 2006, in urma unui flagrant organizat de catre procurorii DNA, viceprimarul Nicolae Dicu a fost surprins in timp ce primea suma de 20.000 de euro de la un om de afaceri valcean care dorea sa obtina de la edil o autorizatie de constructie.

Procurorii sustin ca aceasta era doar o parte din bani si ca suma totala urma sa ajunga la primarul Gutau. Primarul a fost ulterior pus in liberatate, acuzand "o inscenare".

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#primar Valcea, #trimis judecata DNA , #frauda