Primarul din Baia Mare, eliberat din arest

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 18:40
5185 citiri
Primarul din Baia Mare, eliberat din arest

Tribunalul Maramures a admis, miercuri, intreruperea executarii pedepsei pentru primarul din Baia Mare, Cristian Anghel, condamnat pentru abuz in serviciu contra intereselor publice. Magistratii au stabilit amanarea cu 30 de zile a executarii pedepsei.

Se asteapta, insa, ca procurorii sa depuna recurs in acest caz, ceea ce inseamna ca va mai dura pana cand fostul edil va scapa din arestul politiei.

Primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel (PNL), a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice. Sentinta este definitiva si a fost data de magistratii Curtii de Apel Cluj.

Primarul din Baia Mare, condamnat la inchisoare pentru abuz in serviciu

In iulie 2008, magistratii Tribunalului Maramures au decis ca primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, sa fie achitat pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice pentru care fusese trimis in judecata la sfarsitul lunii septembrie 2007 de procurorii DNA. Procurorii au atacat cu recurs decizia Tribunalului Maramures, iar miercuri Curtea de Apel Cluj a decis ca primarul sa execute doi ani si sase luni de inchisoare.

Cristian Anghel a fost acuzat ca in perioada 2004 - iulie 2006, in calitate de primar, ar fi determinat achizitionarea de catre Primaria Baia Mare, la un pret supraevaluat, a unui imobil situat pe strada Horea 46 A, avand ca destinatie locuintele sociale, prejudiciind bugetul municipiului Baia Mare cu suma de 394.500 euro.

Maneaua alegatorului: Iti dau mandat dupa mandat, chiar daca esti anchetat

Procurorii anticoruptie au mai sustinut atunci ca, desi avea posibilitatea sa achizitioneze imobilul cu suma de 150.000 euro, primarul l-ar fi cumparat cu 544.500, diferenta reprezentand paguba produsa in dauna bugetului municipiului Baia Mare.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...