Primarul Solomon, suspendat din functie (Video)

Miercuri, 10 Martie 2010, ora 09:44
3556 citiri
Primarul Solomon, suspendat din functie (Video)

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a emis, miercuri dimineata, ordinul prin care il suspenda din functia de primar al municipiului Craiova pe Antonie Solomon, care a fost arestat preventiv, saptamana trecuta, pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual.

"Institutia Prefectului a primit decizia Tribunalului Arges din 3 martie 2010, prin care Antonie Solomon a primit mandat de arestare preventiva, confirmata printr-o alta decizie a Curtii de Apel Pitesti. Astfel, acesta este suspendat de drept din functie, eu semnand si ordin de prefect pe care urmeaza sa il transmit la IPJ Arges si la Consiliul Local Municipal Craiova", a declarat prefectul de Dolj, Eugen Georgescu.

Ordinul prefectului prevede ca Antonie Solomon este suspendat din functia de primar pana pe 31 martie 2010, atunci cand expira mandatul de arestare preventiva. Conform legii administratiei publice locale, la trei zile dupa primirea unei copii dupa ordinul prefectului de suspendare din functie a lui Antonie Solomon, consilierii locali trebuie sa se reuneasca pentru a desemna, prin vot secret, pe unul dintre cei doi viceprimari sa preia atributiile detinute de Antonie Solomon pana miercuri dimineata.

Solomon, suspendat miercuri din functia de primar

Solomon a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzat ca ar fi primit mita 50.000 de euro de la un actionar principal al firmei PIC din Pitesti pentru a-si indeplini in mod necorespunzator atributiile de serviciu legate de exercitarea functiei de primar al municipiului Craiova si de presedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova.

Potrivit DNA, primarul ar fi primit 40.000 de euro pentru emiterea autorizatiei de construire a unui hypermarket PIC la Craiova si 10.000 de euro pentru a asigura transport public pana la hypermarket. Solomon ar fi primit banii in mai multe transe, in perioada februarie - noiembrie 2006. El a fost arestat preventiv sub acuzatiile de luare de mita in forma continuata, fals intelectual si uz de fals.

Antonie Solomon va fi suspendat din functia de primar al Craiovei

Directia Nationala Anticoruptie a cerut instantei arestarea preventiva a primarului Craiovei in baza unor interceptari a doua discutii telefonice dintre Cornel Penescu si Antonie Solomon, respectiv Cornel Penescu si Adrian Mititelu, au declarat pentru NewsIn surse judiciare. Astfel, Cornel Penescu ar fi vorbit cu Mititelu, care i-a spus: "Ma descurc, am rezolvat situatia, o sa dau niste bani". De asemenea, in discutia dintre Penescu si Solomon, patronul PIC i-a spus primarului Craiovei: "Maine vin la primarie".

Mai mult, procurorii ar fi gasit in contabilitatea PIC 10.000 de euro si 40.000 de euro, inregistrati ca fiind bani pentru protocol. DNA a considerat acesti bani drept mita pentru autorizatie de constructie a supermarket-ului.

Antonie Solomon ramane in arest

De cealalta parte, Cornel Penescu si Antonie Solomon au declarat in fata procurorilor ca nu au dat si nu au primit mita. Mai mult, proprietarul PIC a spus ca banii au fost utilizati pentru protocol, potrivit surselor judiciare.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat in fata magistratilor ca s-a intalnit doar de trei ori cu Penescu, o data la primarie, a doua oara la deschiderea oficiala a magazinului PIC si ultima oara la un meci de fotbal.

Arestarea lui Solomon a blocat Primaria Craiova

In acest dosar, pe langa primarul Craiovei, care este inculpat, Cornel Penescu si un angajat al PIC au calitate de invinuiti.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Antonie Solomon suspendat, #suspendat functie primar Craiova , #frauda