Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Primul termen in dosarul Caltabosul, amanat

Vineri, 12 Septembrie 2008, ora 11:59
1334 citiri
Primul termen in dosarul Caltabosul, amanat

Primul termen de judecata a dosarului "Caltabosul" in care sunt fostii ministri ai Agriculturii Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan sunt acuzati de trafic de influenta, respectiv complicitate la cumparare de influenta, a fost amanat pentru 6 octombrie.

Amanarea a fost obtinuta dupa ce omul de afaceri Gheorghe Ciorba, a cerut un alt termen de judecata pentru a-si putea angaja un avocat, solicitare acceptata vineri de instanta suprema, informeaza presa centrala.

Cei doi fosti ministrii sunt acuzati de favorizarea unei firme pentru castigarea unei licitatii, in schimbul unui autoturism de lux, produse alimentare si a 15.000 de euro.

Decebal Traian Remes, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in perioada aprilie-octombrie 2007, este acuzat de trafic de influenta, iar Ioan Avram Muresan, de complicitate la cumparare de influenta, in forma continuata, anunta Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Alaturi de cei doi este inculpat si omul de afaceri Gheorghe Ciorba, pentru infractiunea de cumparare de influenta, in forma continuata. Procurorii anticoruptie i-au deferit justitiei pe fostii ministri ai Agriculturii, Traian Decebal Remes si Ioan Avram Muresan, acuzati de favorizarea unei firme pentru castigarea unei licitatii, de trafic de influenta si luare de mita in luna iunie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a fixat pentru 12 septembrie primul termen al procesului. Ioan Avram Muresan declara atunci ca dosarul trimis in instanta are la baza o actiune a serviciilor de informatii din Ministerul de Interne sub conducerea lui Vasile Blaga, iar DNA a vrut astfel sa isi arate atasamentul politic.

"Totul este o minciuna, am ascultat acuma din nou fragmente din rechizitoriu. Noi vom demonstra ca a fost o actiune provocata de serviicile de informatii de la Ministerul de Interne si de DNA. Fostele servicii de informatii conduse de domnul Blaga.... Probabil ca DNA, pe ultima suta de metri de campanie electorala, trebuia sa-si arate atasamentul politic si sa arunce aceasta mare bomba si s-o reitereze dupa 9 luni de zile", a declarat Ioan Avram Muresan.

Procurorii DNA au finalizat pe 4 iunie procedura de prezentare a materialului de urmarire penala in dosarul in care sunt pusi sub invinuire penala fostii ministri ai agriculturii, Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan. In aceeasi zi, Ioan Avram Muresan a fost pentru ultima oara la DNA pentru acest dosar, insotit fiind de avocatii sai.

"S-a refuzat sa se semneze procesul verbal prin care se confirma ca s-a prezentat materialul de urmarire penala. Procurorul va considera, insa, prezentarea de material ca fiind terminata. Motivul pentru care s-a refuzat este ca procurorii nu i-ar fi raspuns lui Muresan la o serie de solicitari", informeaza Newsin. Procurorii DNA il cerceteaza pe Ioan Avram Muresan pentru complicitate la savarsirea a doua infractiuni de cumparare de influenta. In aceeasi cauza mai este cercetat si omul de afaceri Gheorghe Ciorba, tot pentru savarsirea a doua infractiuni de cumparare de influenta.

Din probele administrate pana in prezent de procurori a rezultat ca, in cursul lunii septembrie 2007, Ioan Muresan ar fi inlesnit transmiterea promisiunii si darea unor produse in valoare de 1.500 lei si a sumei de 15.000 euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorba catre Decebal Traian Remes, pentru ca acesta din urma sa favorizeze firmele omului de afaceri la licitatii publice, organizate de institutii publice aflate in subordinea demnitarului. In acelasi scop, Gheorghe Ciorba, prin intermediul lui Ioan Muresan, ar fi promis ca va oferi si un autoturism de lux.

Decebal Traian Remes a demisionat, pe 11 octombrie, din functia de ministru al agriculturii, la cererea premierului Calin Popescu Tariceanu, a doua zi dupa ce postul public de televiziune TVR 1 a difuzat mai multe inregistrari audio si video din care reiesea ca ar fi primit mita de la Ioan Avram Muresan.

In una dintre inregistrari, Remes era filmat pe terasa unui restaurant din zona Dorobanti in timp ce primea de la Ioan Avram Muresan un plic in care se presupune ca s-ar fi aflat suma de 15.000 de euro. In cazul lui Decebal Traian Remes, Parchetul General a cerut la Cotroceni aviz pentru inceperea urmaririi penale.

Până când s-a extins perioada în care nu se dau amenzi pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional e-Factura
Până când s-a extins perioada în care nu se dau amenzi pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional e-Factura
Ministerul Finanțelor extinde perioada în care nu se aplică sancțiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru transmiterea facturilor în sistemul...
Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA a dispus prelungirea măsurii asupra președintelui suspendat al CJ Prahova
Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA a dispus prelungirea măsurii asupra președintelui suspendat al CJ Prahova
Procurorii DNA au prelungit cu încă 60 de zile măsura controlului judiciar şi restricţiile impuse iniţial preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Prahova Iulian Dumitrescu, fost...
#termen, #judecata, #amana, #dosar, #Caltabosul, #Decebal Traian, #Ioan Avram , #frauda
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
şi magistraţii sînt oameni la fel ca ceilalţi ,au şi ei nevoile lor nu-i putem acuza :