Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Principele Radu: Avem un stat la bunul plac al unor persoane

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 19:15
2653 citiri
Principele Radu: Avem un stat la bunul plac al unor persoane

Dupa 20 de ani de la caderea comunismului in Romania, avem o democratie reflectata in legi care nu se respecta, avem un stat la bunul plac al unor persoane, iar simtul binelui s-a pierdut, a declarat, joi, principele Radu.

"Cand un popor nu mai poate indura, cand un sistem isi umileste proprii cetateni, cand nu mai avem demnitate si nici speranta, atunci se petrec marile schimbari", si-a inceput Principele Radu discursul prin care isi anunta candidatura la alegerile prezidentiale.

De la Revolutia din '89 si pana acum, respectul fata de institutii si fata de profesionalism s-a manifestat foarte rar, a adaugat Radu Duda, adaugand ca in urma cu 20 de ani romanii nu au tanjit doar dupa libertate, ci, printre altele, si dupa respect si dreptate.

"Acum 20 de ani nu am tanjit doar dupa libertate, ci si dupa respect, dreptate. Unde suntem dupa 20 de ani? Avem o democratie reflectata in legi care nu se respecta, tot mai multe abuzuri, oameni care nu mai au ce sa munceasca pentru ca nu ne-am gandit la siguranta locurilor de munca", a explicat principele cu ocazia anuntarii candidaturii la alegerile prezidentiale.

"Nu promit miracole"

De-a lungul timpului "politica nu a servit institutiile, ci si le-a aservit", a mai spus Radu Duda, adaugand ca nu candideaza ca sa promita "miracole", ci pentru a pune "ordine si demnitate in treburile Romaniei".

"Nu sunt in fata dumneavoastra sa promit miracole. Ceea ce fac eu este sa va chem sa fim impreuna la desteptarea acestei tari, sa punem ordine si demnitate in treburile Romaniei", a spus Principele Radu, adaugand ca "politica nu a servit institutiile, ci si le-a aservit".

Principele Radu a explicat ca un presedinte fost membru al unui partid "nu se poate distanta de partid pentru a-i reprezenta pe cetateni", "ci cauta sa-l impuna la putere". "Nu este altceva decat un al doilea prim-ministru", a argumentat Principele Radu in favoarea unei presedinte care sa nu provina din randurile unui partid politic.

"Travaliul Casei Regale din 1866 pana astazi a fost sa puna impreuna energiile oamenilor. Regalitatea, cultura, biserica sau armata au distilat esentele necesare progreselor natiunii. Din '90 incoace la fiecare 4 ani s-au pus in miscare forte care au pretins ca vor schimba Romania. Luptele politice s-au dat pe toate fronturile", considera principele Radu, concncluzionand ca "in toti acesti ani nu am pus omul potrivit la locul potrivit".

"Ceea ce fac eu astazi este sa va cer sa fim impreuna la desteptarea acestei tari, sa punem ordine si demnitate in aceasta tara, sa ne respectam pe noi insine in fiecare zi, de dimineata pana seara, chiar si atunci cand nu ne vede nimeni", a spus princepele Radu, care prin acest discurs si-a anuntat candidatura la presedintia Romaniei.

Intrebat saptamana trecuta daca va candida la alegerile prezidentiale, principele Radu nu a exclus aceasta posibilitate.

"Eu nu sunt un candidat, cel putin nu in acest moment, si in momentul in care voi avea un raspuns la aceasta intrebare o voi face cu siguranta", a spus acesta.

Declaratia a fost facuta la Palatul Elisabeta, acolo unde principesa Margareta si principele Radu s-au intalnit cu Betsy Myers, consultantul campaniei lui Barack Obama.

Myers a spus chiar ca singurul candidat pe care "l-ar sustine la alegerile prezidentiale din Romania ar fi Alteta Sa Regala."

Betsy Myers, care s-a aflat la sfarsitul saptamanii in Romania, a fost unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai lui Barack Obama, fiind si director executiv al campaniei sale electorale.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#candidatura Principele Radu, #bun plac persoane, #alegeri prezidentiale 2009 , #frauda