Procesul dintre Sorin Rosca Stanescu si Traian Basescu incepe pe 7 octombrie

Miercuri, 24 Iunie 2009, ora 18:26
1307 citiri
Procesul dintre Sorin Rosca Stanescu si Traian Basescu incepe pe 7 octombrie

Judecatoria Sectorului 1 a fixat pentru 7 octombrie primul termen al procesului dintre Sorin Rosca Stanescu si Traian Basescu, in care presedintele Romaniei este acuzat de calomnie de catre fostul director al ziarului ZIUA.

Avocatul lui Sorin Rosca Stanescu a depus, marti, la Judecatoria Sectorului 1, actiunea jurnalistului impotriva lui Traian Basescu, in care sustine ca, prin afirmatia facuta la un post TV, seful statului a incercat sa influenteze justitia in dosarul lui Patriciu, in care e acuzat si Stanescu.

Conform actiunii, Traian Basescu a declarat la B1 TV: "N-as mai vorbi despre Sorin Rosca Stanescu. Este una din marile mele deceptii. Pentru ca, poate m-am inselat, dar cu mine a fost corect pana la incidentul cu Patriciu, cand i-a intrat lui in cap ca eu i-am facut dosar lui Patriciu. O prostie!

Acel dosar era depus de domnul Talpes din timpul guvernarii Iliescu. Dar cand mi-a cerut sa intervin sa se opreasca dosarul, acolo reactia mea nu putea fi decat sa... Imi pare rau. N-am sa atac niciodata copilul cuiva, asta va asigur, pentru ca sunt tata de copii. Stiti pe cine o sa vedeti atacand copii? Pe cei care ori n-au, ori nu-si iubesc copiii. Sunt si fenomene de-astea.

Acum turnam in alta parte: la un ziarist. Si vine el la televizor, domnul ziarist, si spune ce stie el de la Gigel nu-stiu-care. Si, de regula, spune minciuni, la fel ca si delatiunile din dosarele care sunt la CNSAS. (...) Nu poti sa-i faci rau stiind ca n-a facut asta si tu totusi sa spui "a facut asta", sa dai interpretarea ta la televizor, fie ca esti ziarist, fie ca esti om politic".

"Afirmatia privitoare la acest dosar pe rol este cu atat mai grava cu cat mesajul subliminal transmis este acela ca oprirea dosarului are legatura cu situatia mea din acest dosar, unde sunt trimis in judecata pentru folosirea informatiei privilegiate si asocierea la un grup infractional organizat, acuzatii fara suport legal sau faptic, ce par insa fondate fata de ceea ce as fi incercat sa fac, prin intermediul Presedintelui Romaniei.", noteaza jurnalistul in actele depuse in instanta.

Mai mult, Stanescu pretinde in actiune ca, prin declaratia lui Traian Basescu, "mesajul subliminal" este transmis organelor judiciare, fapt ce ii incalca prezumtia de nevinovatie si accesul la un proces echitabil "stiindu-se faptul ca politica influenteaza Justitia, facand presiuni asupra acesteia."

Jurnalistul arata in actele de la dosar ca este posibil ca procurorii sa se fi sesizat cu privire la conversatia despre care a povestit seful statului, ceea ce va duce la verificarea lui Stanescu. Astfel, jurnalistul sustine in actiune ca, "chiar daca (n.r.-verificarile) se vor finaliza fara rezultatul evocat in aceste materiale tendentioase, vor crea o stare de discomfort".

Sorin Rosca Stanescu mentioneaza in actiunea depusa la Judecatoria Sectorului ca din afirmatia presedintelui se desprinde acuzatia potrivit careia jurnalistul i-ar fi cerut acestuia sa intervina in dosarul lui Dinu Patriciu

Potrivit actiunii depuse de Sorin Rosca Stanescu la Judecatoria Sectorului 1, acesta ii cere presedintelui sa-i plateasca daune morale de 1000 lei si sa publice in sase cotidiane centrale hotararea instantei, in cazul in care jurnalistul castiga procesul in care ii cere daune morale lui Traian Basescu din cauza unor declaratii facute de seful statului la o emisiune TV.

Jurnalistul mai noteaza ca in urma cu cativa ani, cand presedintele a povestit despre aceasta conversatie, Traian Basescu a fost invitat in Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa, unde a spus ca nu are nici o proba ca sa poata dovedi existenta respectivei discutii telefonice.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, miercuri, 24 iunie, la iesirea din sala de judecata a procesului Rompetrol, ca, in acest dosar se va face, la un moment dat, referire la discutia telefonica dintre presedintele Traian Basescu si jurnalistul Sorin Rosca Stanescu.

De asemenea, Patriciu a precizat ca declaratia presedintelui in care a sustinut ca Rosca Stanescu l-a rugat sa intervina in ancheta dosarului Rompetrol nu este adevarata. Omul de afaceri a sustinut ca el cunoaste persoane care au fost martori, atat langa presedinte, cat si langa Rosca Stanescu, in timpul discutiei telefonice dintre acestia si care pot confirma ca declaratia sefului statului este falsa.

Intrebat de jurnalisti, Patriciu a refuzat sa spuna in ce a constat, de fapt, discutia dintre presedinte si Rosca Stanescu si cine au fost martorii la care s-a referit.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Basescu Rosca Stanescu, #Basescu judecata jurnalist, #Stanescu Basescu proces , #frauda
Comentarii
U
URSARII CRIMINALI CĂLĂRI PESTE ROMANIA ADORMITĂ
rank 1
Cat de subliminal a fost mesajul, cam cat acela de manipulare a bursei cand in 15 minute au ajuns 50 de miliarde lei vechi in insulele Virgine in societăti fantomă?