Procesul Rodicai Stanoiu cu CNSAS se va judeca la Oradea

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 16:40
617 citiri
Procesul Rodicai Stanoiu cu CNSAS se va judeca la Oradea

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, miercuri, cererea Rodicai Stanoiu de stramutare a dosarului in care a contestat verdictul de colaborator al Securitatii dat de CNSAS, astfel incat procesul se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

De asemenea, instanta suprema a mentinut toate actele indeplinite de Curtea de Apel Bucuresti, unde s-a judecat pana acum procesul, astfel incat noua expertiza ceruta de reprezentantii Consiliului National pentru Stzudierea Arhivelor Securitatii va fi facuta.

Rodica Stanoiu solicitse Inaltei Curti, in cererea de stramutare prin care vrea judecarea dosarului cu CNSAS de alta instanta decat Curtea de Apel Bucuresti (CAB), anularea deciziei CAB care a dispus efectuarea unei noi expertize in procesul in care a contestat verdictul de colaborare cu Securitatea. Potrivit unor documente remise agentiei NewsIn, "in cazul admiterii prezentei cereri, solicit revocarea masurii de incuvintare a unei noi expertize", a sustinut Stanoiu in cererea de stramutare.

Fostul ministru al Justitiei a facut referire la decizia din 27 octombrie a Curtii de Apel Bucuresti care a dispus, la cererea reprezentantului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), o noua expertiza grafologica, pe motiv ca precedenta nu era clara.

Stanoiu a considerat ca instanta, prin admiterea cererii de efectuare a unei noi expertize, "si-a exprimat parerea cu privire la pricina dedusa judecatii", fiind supusa "unei presiuni permanente din partea unor reprezentanti ai mass-media", care a criticat toate actele instantei facute in defavoarea sa.

Astfel, potrivit cererii depuse de Stanoiu la Inalta Curte si obtinuta de agentia NewsIn, stramutarea este solicitata "pentru motive de banuiala legitima". Fostul ministru al Justitiei pomeneste, in cerere, despre legaturi personale intre ziaristi si judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti si despre presiune mediatica.

"Asa cum aveam sa descopar, in randurile acesteia (Curtii de Apel Bucuresti, n.r.) sunt magistrati aflati in relatii apropiate (concubinaj, casatorie) cu persoane inregimentate printre sustinatorii CNSAS", arata Stanoiu, facand referire la doi jurnalisti de la HotNews, respectiv Evenimentul Zilei.

"Am dobandit convingerea ca presiunile si injonctiunile sistematice in activitatea de judecata a dosarului meu au afectat esential nu doar impartialitatea judecatoarei care investite cu solutionarea lui, ci chiar pe aceea a intregii instante", mai arata Stanoiu in cererea de stramutare.

Unul dintre cele mai controversate procese ale CNSAS este cel al fostului ministru PDSR-ist al Justitiei, Rodica Stanoiu, care a atacat, in 2007, la Curtea de Apel Bucuresti, verdictul de colaborator al Securitatii dat in 7 decembrie 2006 de Consiliu, in baza vechii legi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#proces Rodica Stanoiu Oradea, #proces Rodica Stanoiu CNSAS , #frauda