Procesul "Sex cu politicienii", amanat de Tribunalul Cluj pe 20 aprilie

Marti, 23 Martie 2010, ora 18:59
2668 citiri
Procesul "Sex cu politicienii", amanat de Tribunalul Cluj pe 20 aprilie
Foto: Arhiva

Procesul in care Natalia (Strechi) Horje este acuzata de proxenetism si trafic de persoane pentru ca administra un club care ar fi fost frecventat si de politicieni clujeni, a inceput marti, la Cluj, cu o amanare, pe motiv ca una din partile vatamate nu avea avocat.

Tribunalul Cluj a decis amanarea pe 20 aprilie a primului termen in proces, deoarece una din cele doua parti vatamate, Ioana C., nu a avut aparator. La termenul de marti a fost prezenta doar Natalia Strechi, administratorul Nana Club, care a declarat la iesire din sala de judecata ca nu este vinovata si nu a obligat pe nimeni sa se prostitueze.

"Nu sunt vinovata. Toti martorii spun ca acolo nu era bordel. Intrebati-le pe fete, normal ca nu le-am obligat", a afirmat Strechi. Intrebata daca Nana Club era frecventat de politicieni, femeia a spus ca un singur politician i-a pasit pragul, insa nu a dorit sa dea nume.

Pentru termenul din 20 aprilie sunt citate partile vatamate, Anca B. Si Ioana C., care sustin ca erau obligate sa se prostitueze, Natalia Strechi, care este inculpata in dosar, si cativa barmani care lucrau la Nana Club.

Procurorii DIIICOT Cluj au inceput urmarirea penala, in data de 21 iunie 2007, impotriva lui Strechi Nataliasi a altor sase persoane angajate la Nana Club, acuzandu-le de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism si asociere intr-un grup infractional.

Procurorii sustin ca din 2003, "din initiativa numitei Strechi Natalia acestia s-au organizat intr-un grup care se ocupa de administrarea activitatii de prostitutie, trafic de persoane si trafic de minori, desfasurata in incinta barului Nana Club. In cadrul grupului, fiecare membru are anumite atributii, unii dintre acestia ocupandu-se de racolarea unor tinere, majoritatea minore, sub pretextul angajarii lor ca dansatoare, iar altii intermediaza legatura dintre aceste tinere si clientii cu care acestea urmeaza sa intertina relatii sexuale".

Potrivit procurorilor activitaea de racolare si proxenetism s-a desfasurat intre 2003 si 2006. Desi sapte persoane au fost urmarite penal initial, doar Strechi Natalia a fost trimisa in judecata in data de 23 februarie 2010, pentru proxenetism si traficul de persoane.

Petru Calian, sex cu prostituate

Mai multe tinere audiate intr-un dosar de prostitutie au dat declaratii la DIICOT Cluj in care sustin ca, printre persoanele cu care au avut relatii sexuale, se afla si deputatul PD-L Petru Calian, oameni de afaceri locali si sportivi.

Cateva tinere sustin ca ar fi intretinut relatii sexuale cu deputatul PDL Petru Calian, una din ele afirmand ca ar fi fost platita cu 250 de lei. Declaratiile au fost atasate unui dosar de proxenetism si trafic de persoane instrumentat de DIICOT Cluj.

Dosarul in care Strechi Natalia, administratorul clubului Nana, este trimisa in judecata pentru trafic de persoane si proxenetism, a fost depus la Tribunalul Cluj pe 23 februarie 2010. In dosar, alaturi de numele lui Petru Calian, apare si cel directorului Oficiului Regional de Posta Cluj, Ovidiu Calin, dar si al consilierului judetean Mihai Szeplecan.

Andra L, una din tinerele pe care Natalia Strechi ar fi obligat-o sa se prostitueze, a declarat ca, impreuna cu alte doua fete, a intretinut relatii sexuale cu Petru Calian, serviciu pentru care deputatul i-a platit 250 de lei, in timp ce colega ei Erika a intretinut relatii sexuale, pentru aceeasi suma, cu Szeplecan.

"Am stat la hotelul respectiv pana a doua zi, si in seara respectiva eu am in tretinut relatii sexuale cu Petru Calian in camera hotelului mai sus-mentionat, unde acesta era cazat. A doua zi ne-am intors la Cluj, impreuna cu Petru Calian si Mihai Szeplecan, cu un autovehicul de teren care am inteles ca era proprietatea lui Petru Calian. In drum spre Cluj, Petru Calian mi-a dat personal suma de 250 de lei, iar Mihai Szeplecan i-a dat Erikai aceeasi suma, pentru serviciile sexuale prestate", se arata in declartia Andrei L. Fata sustine ca si luptatorul K1, Ionut Iftimoaie ar fi intretinut, cu care alte fete ale Nataliei Strechi ar fi intertinut relatii sexuale.

"Cunosc faptul ca prin 2005 a fost organizata la Cluj gala K1, iar Erica, Teo si Anca au plecat la Bucuresti dupa terminarea galei impreuna cu Mihai Szeplecan si cu Ionut Iftimoaie, luptator de K1. Nu cunosc ce s-a intamplat la Bucuresti, dar stiu ca una dintre fete nu a fost platita pentru serviciile sexuale cu cei mai sus mentionati, toate intorcandu-se la Cluj. Printre clientii din NANA Club l-am mai vazut in incinta clubului pe patronul de la Diesel, numitul Buteanu Mircea si pe patronul de la Hotel Residence, numitul Levi." sustine Andra L.

O alta fata care sustne ca a fost obligata la prostitutie de catre Natalia Strechi, Anca Monica B., care s-a constituit si parte civila in dosar, spune ca a fost la Bucuresti cu Petru Calian, dar nu a fost platita pentru relatiile sexuale, primind doar bani de tren spre Cluj.

"Eu si cu Teo am plecat la Bucuresti la cererea lui Mihai (Szeplecan - n.r.), impreuna cu Petru Calian si cu Ionut Iftimoaie. Teo a fost cea care a discutat amanuntele cu privire spre Bucuresti. Cred ca am fost cazati toti intr-un apartament in care era cazat Petru Calian, cand se afla la Bucuresti. Eu si cu Teo am intretinut acolo relatii sexuale cu Mihai, iar la un moment dat Mihai a vorbit cu Teo, cerandu-i sa intretina relatii sexuale cu Petru Calian. Teo nu a vrut sa intretina relatii sexuale cu Petru Calian. Eu am intretinut relatii sexuale cu Petru Calian, iar in dimineata urmatoare, Mihai ne-a cerut sa plecam. L-am intrebat cand vom fi platite, dar el a spus ca Petru Calian a fost nemultumit de noi si ne-a lasat doar bani de tren, suma de 200 de lei" spune Ana Monica B, care mai sustine ca o alta colega de a ei, "V" a intretinut relatii sexuale cu fotbalistul Tibi Balan, dar ca nu a fost platita.

Calian era in relatii bune cu Natalia Strechi

O a treia fata, Ioana C., a declarat procuroriilor DIICOT Cluj ca Petru Calian avea o relatie buna cu Natalia Strechi, deoarece erau ambii membrii PRM (n.red. - Calian a fost menmbru PRM pana in 2006 cand, alaturi de alti colegi au trecut la PC, pentru ca ulterior sa intre in PDL). Ioana C. sustine ca deputatul s-a enervat cand ea a refuzat sa se culce cu el.

"Petru Calian mi-a propus sa intretin relatii sexuale cu el, spunandu-mi ca ma va plati, acesta fiind in relatii bune cu Natalia, deoarece si ea este membra PRM. Calian m-a chemat la Hotel Transilvania, eu cerandu-i niste bani cu imprumut in prealabil deoarece aveam de sustinut un examen de limba straina la Bucuresti si nu aveam bani. El m-a chemat sa-mi dea banii de care aveam nevoie la hotelul mai sus-mentionat si a insistat sa cumparam de la magazin ceva cu P, eu nestiind despre ce este vorba. Am aflat insa cand am ajuns la hotel ca era vorba despre prezervative si ca vroia sa intretina relatii sexuale cu mine. Eu am refuzat acest lucru, iar el s-a enervat, incercand sa ma pipaie si sa ma sarute", sustine Ioana C.

Deputatul PD-L Petru Calian a declarat, la 11 martie, corespondentului NewsIn, ca are calitate de martor in dosarul respectiv, ca este nevinovat si ca a fost in clubul Nana din Cluj, unde, potrivit anchetatorilor, se desfasurau activitatii de prostitutie, trafic de persoane si trafic de minori, o data sau de doua ori, in 2005, cu ocazia organizarii Galei K1 la Cluj. De asemenea, Ionut Iftimoaie a recunoscut ca a fost in clubul respectiv cu ocazia unei gale de K1 desfasurata la Cluj, dar ca a plecat dupa scurt timp. Iftimoaie a spus ca a fost in club impreuna cu toti sportivii si organizatorii galei, printre care se numarau si Petru Calian si actualul consilier judetean PNL Mihai Szeplecan.

"Practic nu stiam unde mergem, in sensul ca am zis ca mergem intr-un club si ...am intrat intr-o curte, era o vila, am crezut ca era un alt restaurant. Practic, acolo am descoperit ca in interiroul vilei era un local de striptease. Eu in seara respectiva eram insotit de cea care era prietena mea de atunci si departe de mine gandul ca era nevoie de aceste servicii. Da, pai ei (Calian si Szeplecan, n.r.)) erau cei care se ocupau de organizarea evenimentului local, deci faceau parte din stafful celui care a organizat evenimentul, deci, efectiv, gala. Am stat acolo timp de...nu pot sa-mi aduc aminte acum exact cat, timp in care am servit cu totii cate ceva de baut si am plecat. Aceea a fost singura data cand eu am pus piciorul in acea locatie", a spus Iftimoaie la Realitatea FM.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#proces amanat aprilie, #proces sex politicieni, #Petru Calian proxenetism, #proces proxenetism Cluj , #frauda