Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Procurorii militari pot ancheta fosti membri ai Armatei

Marti, 18 Noiembrie 2008, ora 14:51
1030 citiri
Procurorii militari pot ancheta fosti membri ai Armatei

Exceptia invocata in procesul generalilor (r) Eugen Badalan si Mihail Popescu, care se referea competenta procurorilor militari de a mai ancheta cadrele militare care au devenit civili pe parcursul unei anchete, a fost respinsa, marti, de Curtea Constitutionala.

Dosarul se judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie si a fost suspendat pana la solutionarea exceptiei de catre Curtea Constitutionala, informeaza NewsIn.

Inalta Curte de Casatie si Justitie decisese, pe 19 martie, sa trimita la Curtea Constitutionala dosarul generalilor(r) Badalan si Popescu pentru solutionarea unei exceptii de neconstitutionalitate a art. 40 din Codul de procedura penala in raport de prevederile din Constitutie care vizeaza egalitatea in drepturi.

DNA ii acuza pe fostii sefi ai Statului Major, general (r) Mihail Popescu si Eugen Badalan, si pe alti patru inculpati ca au subevaluat preturile la deseurile metalice rezultate din dezmembrarea tehnicii militare si au acceptat preturi supraevaluate la anvelope in contractul incheiat cu SC Tofan.

In acest dosar, au mai fost trimisi in judecata, in decembrie anul trecut, pe generalul (r) Neculae Otelea, fost sef Serviciu Logistic in cadrul S.M.F.T. in perioada 2001- 2004, colonel (r) Toader Mandea, fost sef Serviciu financiar-contabil al S.M.F.T. in perioada 2000-2004, colonel (r) Eugen Calcan, fost sef Serviciu Logistic al S.M.F.T. in perioada 2000-2001, Simion Linca, fost sef al Biroului juridic si de drept umanitar al S.M.F.T. in perioada 2001-2006.

Prin depasirea fara drept a prevederilor contractului, s-a creat o paguba, conform expertizei efectuate in cauza, de 26.379.300.734 lei vechi, preciza anul trecut DNA.

La aceasta se adauga si paguba produsa unitatii prin modul defectuos de negociere a preturilor si de derulare a contractului in limita valorica initiala, respectiv 17.738.821.157 lei vechi.

Potrivit DNA, cei sase inculpati si-au incalcat si depasit atributiile functionale cu ocazia negocierii, incheierii si derularii contractului de schimb.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#procuror, #militar, #judeca, #Fost, #cadru , #frauda