Procurorul din Dolj din cazul Gorbunov, cercetat pentru neglijenta in serviciu

Vineri, 20 Februarie 2009, ora 13:08
813 citiri
Procurorul din Dolj din cazul Gorbunov, cercetat pentru neglijenta in serviciu

Procurorul Marius Vladoian, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj, va fi cercetat de Sectia de Disciplina pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta in cazul Gorbunov.

Anuntul a fost facut, vineri, de presedintele CMS, judecatorul Virgil Andreies, care a declarat, in cadrul unei conferinte de presa de la Cluj, ca cercetarile disciplinare in cazul judecarii solicitarii de intrerupere a executarii pedepsei pe motive medicale, depusa de Serghei Gorbunov, au fost finalizate de Comisia de Disciplina a consiliului.

"S-au finalizat cercetarile disciplinare la Tribunalul Dolj si Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj, iar in cursul zilei de joi, Comisia de Disciplina pentru Procurori a CSM a promovat actiune disciplinara impotriva domnului procuror Marius Vladoianu, procurorul de sedinta, pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta.

Urmeaza ca dansul sa fie judecat de Sectia de Disciplina pentru procurori", a declarat Andreies, citat de NewsIn.

In ceea ce priveste judecatoarea care a admis cererea lui Gorbunov, Comisia Disciplinara pentru Judecatori va anunta in cursul zilei de vineri ce sanctiuni propune pentru aceasta.

"In cursul acestei zile, Comisia de Disciplina pentru Judecatori va analiza si se va pronunta cu privire la cercetarea disciplinara care s-a efectuat in ceea ce priveste pe doamna judecator Nicula Maria.

Spre sfarsitul zilei veti afla rezultatul. Este doamna judecator care a judecat cererea de intrerupere in cazul Gorbunov. Aceasta este finalizarea cercetarilor disciplinare care s-au efectuat la Tribunalul Dolj si la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj. Sanctiunile sau masurile luate in ceea ce priveste revocarea persoanelor cu functii de conducere au vizat managementul judiciar", a mai spus Andreies.

Tribunalul Brasov a fost instanta de executare in cazul Serghei Gorbunov si a decis condamnarea la 15 ani de inchisoare a acestuia.

Seful CSM, Virgil Andreies, a declarat, pe 2 februarie, ca judecatorii au dat solutii diferite in cazul Serghei Gorbunov in ceea ce priveste intreruperea pedepsei pe motive medicale. "Avem o problema foarte grava de practica neunitara la nivelul Sectiei penale a Tribunalului Dolj, care in trei dosare cu acelasi obiect a dat trei solutii diferite", a spus seful CSM.

De asemenea, el a afirmat ca procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj au facut recurs intr-un dosar, iar in altul nu.

Inspectia Judiciara a constatat, spunea Andreies, grave deficiente la Biroul de executari penale al Tribunalul Brasov, care este instanta de executare in cazul Gorbunov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CSM a amânat decizia privind suspendarea judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai. Următorul termen în cazul Vlad Pascu ar putea fi ultimul
CSM a amânat decizia privind suspendarea judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai. Următorul termen în cazul Vlad Pascu ar putea fi ultimul
Consiliul Superior al Magistraturii a amânat miercuri, 17 aprilie, decizia în cazul judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai. Inspecţia Judiciară solicitase suspendarea acesteia...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Serghei Gorbunov, #procuror de sedinta, #CSM, #neglijenta in serviciu , #frauda