Procurorul din dosarul Gorbunov, exclus din magistratura

Joi, 21 Mai 2009, ora 18:02
1214 citiri
Procurorul din dosarul Gorbunov, exclus din magistratura
Foto: Arhiva

Sectia pentru procurori a CSM a decis, joi, excluderea din magistratura a procurorului Marius Vladoianu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj, procuror implicat in scandalul eliberarii lui Serghei Gorbunov.

Procurorul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj a fost acuzat de CSM de abateri disciplinare constand in exercitarea functiei cu rea-credinta.

Este a doua decizie de excludere a unui magistrat din cazul Gorbunov.

Maria Nicola, judecatoarea care l-a eliberat pe Serghei Gorbunov, a fost exclusa din magistratura prin decizia de pe 29 aprilie a CSM.

Seful CSM, Virgil Andreies, a declarat, pe 2 februarie, ca judecatorii au dat solutii diferite in cazul Serghei Gorbunov in ceea ce priveste intreruperea pedepsei pe motive medicale. "Avem o problema foarte grava de practica neunitara la nivelul Sectiei penale a Tribunalului Dolj, care in trei dosare cu acelasi obiect a dat trei solutii diferite", a spus seful CSM.

De asemenea, el a afirmat ca procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj au facut recurs intr-un dosar, iar in altul nu.

Inspectia Judiciara a constatat, spunea Andreies, grave deficiente la Biroul de executari penale al Tribunalul Brasov, care este instanta de executare in cazul Gorbunov.

Astfel, Gorbunov a facut trei cereri de intrerupere a pedepsei pe motive medicale. Prima cerere a fost facuta in 2007, pe motiv de nevralgie intercostala si furunculi, si i-a fost respinsa lui Gorbunov la Tribunalul Dolj. A doua a fost depusa pe 10 ianuarie 2008 si de asemenea i-a fost respinsa in prima instanta in martie 2008. La recurs, Curtea de Apel Craiova a decis, in octombrie 2008, sa respinga cererea, pentru ca Gorbunov era deja eliberat.

Asta pentru ca, pe 15 ianuarie 2008, Gorbunov a facut aceeasi cerere de intrerupere a pedepsei, bazata pe aceeasi expertiza medicala. Urmare a acestei cereri, pe 5 mai 2008, Tribunalul Dolj, prin magistratul Maria Nicola, a decis eliberarea lui Gorbunov pentru a se opera de glaucom.

Decizia din 5 mai a ramas definitiva, pentru ca nu a fost atacata de procurori.

Procurorul de sedinta, Marius Vladoianu, cel care nu a atacat decizia de intrerupere a executarii pedepsei lui Serghei Gorbunov este cercetat de DNA, sub suspiciunea ca ar fi luat mita de la infractori trimisi in judecata la Tribunalul Dolj, a scris ziarul "Cotidianul". Totusi, DNA a informat, in februarie, ca procurorul Vladoianu "nu are calitatea de invinuit sau inculpat in niciun dosar penal aflat pe rolul DNA".

Doua persoane au fost impuscate, pe 29 ianuarie, si o alta, ranita, in fata unei case de schimb valutar din Brasov.

Serghei Gorbunov a fost retinut de politisti, pe 31 ianuarie, impreuna cu un alt barbat - Adrian Marius Berceanu - cu care se afla la un supermarket din Brasov. Berceanu a fost lasat, insa, sa plece de anchetatori, deoarece nu au gasit indicii care sa dovedeasca faptul ca ar fi luat parte la atac.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#procuror caz Gorbunov, #procuror exclus magistratura, #eliberare Serghei Gorbunov , #frauda