Profesorii fac greva generala pe 22 aprilie

Joi, 18 Martie 2010, ora 16:45
3818 citiri
Profesorii fac greva generala pe 22 aprilie

Sindicalistii din Educatie au anuntat joi ca, incepand cu 22 aprilie, ar putea declansa greva generala in invatamant daca nemultumirile lor nu vor fi rezolvate. Ca prim semn de protest, din 22 martie, profesorii nu vor mai trece notele elevilor in catalog si vor boicata examenele nationale.

Sindicalistii au mai anuntat ca pe data de 25 martie vor organiza un miting de protest la Bucuresti, in Piata Victoriei, la ora 11:00, iar in cazul in care lucrurile nu se vor rezolva, pe 22 aprilie vor incepe greva generala.

Intre timp in toate unitatile scolare din tara va fi dezbatut noul proiect de lege, iar parerea acestora va fi gata pe data de 14 aprilie.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Educatiei Nationale (FEN), Federatia Spiru Haret si Federatia Alma Mater, s-au reunit, joi, pentru a pune la punct o strategie privind protestele din perioada urmatoare.

Potrivit sindicalistilor, daca in urma acestor actiuni problemele profesorilor nu vor fi luate in considerare, nu se va mai incheia situatia scolara a elevilor si se vor crea premizele declansarii unei greve generale in prima decada a lunii iunie.

In plus, o delegatie a celor patru federatii se va adresa Parlamentului European si va cere audiente la comisarul european pentru educatie pentru a prezenta situatia cu care se confrunta sistemul educational in prezent.

Ministrul Daniel Funeriu a lansat noua lege a educatiei in dezbatere publica

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a lansat joi in dezbatere publica noul proiect de lege al educatiei nationale, prezentand cateva dintre principiile fundamentale pe care se axeaza acesta.

In ceea ce priveste invatamantul preuniversitar, ministrul a declarat ca cele doua puncte cheie se refera la stabilirea ciclurilor de invatamant si la modificare programei scolare si a modului de evaluare a elevilor.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#proteste sindicalisti invatamant, #greva generala profesori, #boicota examene nationale , #frauda
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Sustin sindicatele din invatamant care lupta pentru dreptul dascalilor lor de a fi platiti bine din banii publici. Azi sunt platiti exact atata cat vedem ca au fost instruiti guvernantii in anii de scoala. De-aia RRomania e M.U.C.I. si a ajuns pe butuci !