Profesorii si studentii ies luni in strada

Luni, 15 Martie 2010, ora 08:02
2903 citiri
Profesorii si studentii ies luni in strada

Profesorii afiliati FSLI vor incepe luni protestele din cauza problemelor din sistemul de educatie, urmand sa fie organizate mitinguri, pichete si greve de avertisment la nivel local, iar in perioada 15-31 mai o greva de avertisment la nivelul tarii, potrivit liderului FSLI, Aurel Cornea.

"Dupa greva de avertisment, federatia va organiza un referendum pentru declansarea grevei generale in invatamant. Asta inseamna ca la final de an nu inchidem situatiile la invatatura", a declarat liderul FSLI, Aurel Cornea.

Sindicatele din educatie se pregatesc de greve

Astfel, potrivit graficului de proteste stabilit, miercuri, in urma sedintei consiliului Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, in perioada 15 martie-2 aprilie, vor fi organizate mitinguri, pichete si greve de avertisment la nivel local.

Profesorii vor sa intre in greva la examene si sa nu inchida anul

Funeriu: Avem bani pentru salariile profesorilor

In perioada 12-30 aprilie vor avea loc pichete la sediul Guvernului si al Ministerului Educatiei, intre 1 si 15 mai itinguri de protest la nivel central, urmate de depunerea unor plangeri impotriva Guvernului la organismele internationale. Intre 15 si 31 mai urmeaza sa fie organizata o greva de avertisment la nivelul tarii.

Si studentii vor iesi luni in strada, urmand sa picheteze Ministerul Educatiei in fiecare zi, pana cand ministrul Daniel Funeriu ii va primi pentru a discuta despre nemultumirile lor.

Studentii incep luni protestele, cerand burse mai mari

Pichetele se vor desfasura zilnic, incepand cu ora 13.00, la acestea urmand sa participe aproximativ 50-70 de studenti. UNSR a obtinut o autorizatie de la municipalitate pentru a organiza astfel de pichete timp de doua saptamani, insa au discutat deja cu reprezentantii primariei pentru prelungirea perioadei in cazul in care doleantele nu le vor fi rezolvate.

Presedintele UNSR, Poenaru Ion Cristian, a precizat ca este posibil sa poarte discutii cu sindicatele profesorilor, pentru a organiza proteste impreuna cu acestea.

"Ne adaptam la modul in care domnul ministru vrea sa comunicam, adica prin presa. Pana acum nu am avut decat o singura discuttie cu dansul, cinci minute la el in birou", a declarat presedintele UNSR.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#profesori proteste studenti, #sindicate educatie proteste, #studenti profesori proteste , #frauda