Ziare.com

Programul "Cornul si laptele", licitatii trucate: Verificari la companii mari de lactate

Joi, 12 Februarie 2015, ora 14:57

   

Programul "Cornul si laptele", licitatii trucate: Verificari la companii mari de lactate
Consiliul Concurentei face joi verificari la mai multe companii mari de produse lactate, existand suspiciuni ca licitatiile pentru programul "Cornul si laptele" au fost trucate.

Este vorba despre licitatiile publice care au avut loc la Consiliul Judetean (CJ) Ialomita, in perioada 2010-2011, la CJ Dolj, in anul 2010, si la CJ Giurgiu, tot in 2010, transmite B1 TV.

Cornuri mucegaite si roase de soareci pentru elevii din Sibiu

Exista suspiciunii ca firmele care s-ar fi inteles intre ele ar fi castigat fiecare cate un lot din respectivele contracte. Mai exact, companiile negociau pretul, iar apoi imparteau contractul, fiecare luand cate o parte.

Astfel, Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la societatile respective, de unde s-au ridicat documente, care se afla acum in inspectia echipei de investgatie.

"Cornul si laptele", inlocuit cu o masa calda?

Companiile vizate de ancheta sunt, printre altele, SC Albalact SA, SC Dorna Lactate SA, SC Simultan SRL, SC Lactaprod SRL, SC Deltalact SA, SC FarKas Trans SRL, SC Prodlacta SA si SC Sole Mizo Romania SRL.

In cazul in care Consiliul descopera ca au fost incalcate regulile de concurenta, companiile de lactate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3084 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor