Ziare.com

Proiectul podului Calafat-Vidin, discutat luni

Sambata, 26 Iulie 2008, ora 09:41

   

Proiectul podului Calafat-Vidin, discutat luni
Ministrii Transporturilor din Romania si Bulgaria se vor intalni luni, la Ruse, pentru discutii pe tema colaborarii bilaterale in domeniul transporturilor si despre stadiul proiectului de constructie a podului peste Dunare Calafat - Vidin.

Partea romana s-a angajat sa asigure finantarea pentru proiectul tehnic si constructia infrastructurii conexe de pe teritoriul Romaniei, iar Bulgaria va asigura finantarea pentru proiectul preliminar al proiectului (podul propriu-zis si cele doua sisteme de infrastructura conexa pana la punctele de legatura cu infrastructurile rutiere si feroviare existente pe teritoriile celor doua state), anunta Adevarul.

Cei doi ministri vor examina oportunitatea construirii unor noi infrastructuri de legatura si vor realiza un schimb de opinii privind agenda europeana in domeniul transporturilor, legate de imbunatatirea performantei ecologice a tuturor modurilor de transport, precum si in privinta aspectelor legate de alocarea capacitatilor de infrastructura feroviara, tarifarea utilizarii infrastructurii feroviare si certificarea in materie de siguranta.

Bulgaria si Romania au semnat in anul 2000 un acord pentru construirea celui de-al doilea pod peste Dunare, intre Vidin si Calafat, evaluat la 225,8 milioane de euro, dar proiectul a fost amanat timp de mai multi ani si ar putea fi finalizat in 2010 sau 2011.

Singurul pod existent peste Dunare intre cele doua tari este intre orasele Giurgiu si Ruse.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3031 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In afarade discutii sterile, nimic nu s-a intamplat

In afarade discutii sterile, nimic nu s-a intamplat de vreo 15 ani, cu precadere in ultimii 8 ani. Cand se va circula pe el, ca de intrunirii si vorbe ne-am saturat.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor