Protest cu sicrie fata de Guvern

Vineri, 24 Octombrie 2008, ora 22:15
2915 citiri
Protest cu sicrie fata de Guvern

Peste 400 de persoane au participat, vineri seara, la a doua actiune de protest organizata de administratia municipiului Arad, intitulata "inmormantarea Guvernului", fata de sumele mici primite la ultima rectificare de buget.

Pe platoul din fata Palatului Administrativ au fost puse cinci sicrie pe care erau afisate numele si fotografiile premierului Calin Popescu Tariceanu, a ministrilor Economiei Varujan Vosganian, Administratie si Internelor Cristian David, dar si a presedintelui PSD Mircea Geoana, precum si a lui Ion Iliescu, despre care primarul Aradului, Gheorghe Falca a spus ca sunt "membri ai Guvernului sau persoane din umbra Guvernului", arata NewsIn.

Timp de cateva minute, iluminatul public in zona centrala a municipiului Arad a fost oprit, adminstratia municipiului afirmand ca acest gest inseamna modul in care "Guvernul a stins lumina pentru Arad".

Dupa cateva minute, luminile au fost aprinse. "Noi am aprins lumina Guvernului. Ii vom inmormanta la cimitirul Nepomenirea (cu aluzie la cimitirul Pomenirea din Arad, n.r.), ca sa nu mai fie pomeniti niciodata", a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca.

Printre cei aflati la protest au fost si trei papusi gigant care ii intruchipau pe Ion Iliescu, Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu, iar pe mai multe banere erau inscriptionate mesaje la adresa Guvernului.

Viceprimarul municipiului Arad, Ovidiu Marian, a spus ca administratia locala va actiona Guvernul in judecata "pentru marea nedreptate pe care a facut-o Aradului".

Gheorghe Falca a sustinut ca Aradul se afla pe locul cinci pe plan national, in ceea ce priveste contributia la Produsul Intern Brut. "Aradul a fost abandonat de guvernanti. Ne aflam pe penultimul loc in acest clasament al sumelor alocate judetului Arad", a declarat primarul Aradului.

Falca a mai spus ca Guvernul a pierdut si finantarea in valoare de 200 milioane euro de la BEI pentru constructia autostrazii Arad-Timisoara.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Mama lui Navalnîi îi cere public lui Putin s-o lase să-și îngroape fiul: ”Îl imploră pe ucigaș să-i dea măcar corpul lui rece” VIDEO
Mama lui Navalnîi îi cere public lui Putin s-o lase să-și îngroape fiul: ”Îl imploră pe ucigaș să-i dea măcar corpul lui rece” VIDEO
Mama lui Aleksei Navalnîi i-a cerut public președintelui rus Vladimir Putin să îi permită să își îngroape fiul. Într-o filmare făcută în fața închisorii IK-3 unde a murit fiul ei,...
Focare de gripă aviară în Ungaria. Transporturile de ouă și carne de pasăre, verificate în Arad
Focare de gripă aviară în Ungaria. Transporturile de ouă și carne de pasăre, verificate în Arad
Autorităţile din Arad instituie filtre pe toate drumurile din zona de frontieră cu Ungaria, pentru a verifica transporturile de ouă, carne şi păsări vii, pe fondul evoluţiei unor focare de...
#protest, #sicriu, #Arad, #inmormantare, #guvern , #frauda