Razboi total intre ministrul Sanatatii si fostul manager de la "Victor Babes"

Joi, 08 Ianuarie 2009, ora 12:13
2855 citiri
Razboi total intre ministrul Sanatatii si fostul manager de la "Victor Babes"

Managerul spitalului "Victor Babes" din Capitala, Cristian Banu, va fi demis imediat ce se va intoarce din concediu medical, ministrul Sanatatii declarand ca spera ca fostul manager sa dea dovada de responsabilitate si sa nu isi prelungeasca nejustificat absenta.

"Sper ca nu este vorba despre un concediu de maternitate care sa dureze doi ani. Ma astept ca domnul Cristian Banu sa dea dovada de responsabilitate si sa nu recurga la prelungirea nejustificata a concediului medical, punand astfel in dificultate buna desfasurare a activitatii spitalului", a declarat ministrul Sanatatii, Ion Bazac, citat intr-un comunicat de presa postat pe site-ul Ministerului Sanatatii.

In acest timp, Bazac a cerut reprezentantilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sa verifice corectitudinea modului in care i-a fost acordat domnului Cristian Banu acest concediu medical, "avand in vedere ca acesta a participat la mai multe emisiuni de televiziune, a organizat declaratii de presa, cand ar fi trebuit, potrivit actului medical, sa se preocupe de starea sa de sanatate".

"E o chestiune de muschi!"

Contactat de Antena 3, Cristian Banu a refuzat sa precizeze care este diagnosticul care a stat la baza eliberarii certificatului medical, explicand doar ca acesta este inscris codificat.

Banu a sustinut ca s-a simtit foarte rau chiar in timpul unei emisiuni televizate, motiv pentru care a fost examinat de urgenta si a primit pe loc concediu medical.

"Am stat o ora in camera de garda", a declarat Banu, explicand ca totul este pe fond de stres, "dupa doua campanii electorale foarte grele".

Chestionat de jurnalisti, Banu a refuzat sa precizeze cand se va intoarce la serviciu. "Pana cand nu iti revii, nu ai de unde stii. Trebuie sa te pui pe picioare si sa mergi mai departe", a raspuns acesta.

Pe de alta parte, el sustine ca este inca manager al Spitalului "Victor Babes", deoarece "ordinul initial nu a fost niciodata valabil. Ordinul a fost trimis direct la Spital de la de la cabinetul ministrului la 22,10. Noaptea!".

"Cristian Banu este manager, este pe contract de munca", a afirmat acesta, anuntand totodata ca va ataca in instanta ordinul de revocare al ministrului Sanatatii.

Banu este convins ca totul este o "rafuiala politica". "E o chestiune de muschi. Ei vor sa spuna 'noi suntem la putere, avem muschi'", a mai spus Cristian Banu, care s-a aratat uimit si de faptul ca ministrul Sanatatii a cerut CNAS sa ii verifice certificatul medical. "Cum adica, pui la indoiala diagnosticul unui medic?", a intrebat uimit Cristian Banu.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Cristian Banu, #demitere Victor Babes, #Ion Bazac , #frauda