Recursul din dosarul FNI a fost suspendat

Luni, 13 Aprilie 2009, ora 11:26
867 citiri
Recursul din dosarul FNI a fost suspendat

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, luni, sa suspende recursul in dosarul FNI pana cand un agent procedural il va cita, in cursul zilei, pe lichidatorul societatii SOV Invest.

La termenul de luni, avocatii din dosarul FNI au cerut instantei sa acorde inca un termen pentru a cita lichidatorul Finevo Insonventy, dupa ce societatea SOV Invest a inceput procedura de faliment pe 27 februarie.

Instanta a decis, insa, sa nu acorde un nou termen si sa citeze lichidatorul societatii SOV Invest in cursul zilei de luni prin agent procedural, urmand ca sedinta sa se reia dupa procedura legala de citare.

Procesul FNI a fost amanat, pe 9 martie, de la primul termen, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, deoarece trei inculpati nu au avut avocat, instanta precizand ca la termenul urmator vor fi desemnati avocati din oficiu, daca acuzatii nu isi vor alege aparatori.

Initial, magistratii nu au vrut sa amane cauza, pe motiv ca inculpatii au avut la dispozitie cinci luni sa-si aleaga avocati. Cei trei care nu au avut aparator sunt Gavril Batran, Ioan Dita si Mihaela Sima.

Pe 9 martie, au fost prezenti toti acuzatii din dosar, cu exceptia lui Nicolae Popa, care este dat in urmarire.

Instanta a precizat ca au fost citati in cauza 230.000 de investitori, procedura de citare costand 6 miliarde de lei vechi.

Sute de investitori au stat la poartea Inaltei Curti, jandarmii dandu-le voie sa intre in cladire in grupuri mici. Investitorii s-au aratat nemultumiti de amanarea procesului si ca nu au fost lasati sa intre cu totii in sediu.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca pe 9 martie 2009 sa inceapa judecarea recursului in dosarul FNI, in care Ioana Maria Vlas este acuzata de inselaciune si a fost condamnata, in iunie 2008, la pedeapsa de 10 ani de inchisoare. Dosarul a fost adus la instanta suprema abia in octombrie anul trecut.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#dosarul FNI suspendat, #ICCJ FNI proces , #frauda