Recursul in cazul "Doi si-un sfert" a fost amanat pentru miercuri

Luni, 30 Martie 2009, ora 09:49
1075 citiri
Recursul in cazul "Doi si-un sfert" a fost amanat pentru miercuri

Judecarea recursului in cazul "Doi si-un sfert", al carui termen a avut loc luni dimineata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), a fost amanata cu 48 de ore, pentru miercuri, 1 aprilie, la cererea avocatilor apararii.

Pocurorii Directiei Nationale Anticoruptie au facut recurs impotriva lasarii in libertate a omului de afaceri Gabriel Popoviciu, a fostului sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) Cornel Serban si a fostului sef al Diviziei Operatiuni din Directia Generala Anticoruptie a Ministerului Administratiei si Internelor Petru Pitcovici

Procesul a fost amanat pentru o perioada de 48 de ore dupa ce avocatii au explicat ca dosarul este unul voluminos, peste 22 de volume, echivalent a 5.000 de pagini, si au nevoie de mai mult timp sa il analizeze.

Potrivit avocatului lui Cornel Serban, o alta cauza a amanarii recursului a fost si momentul trimiterii de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a motivelor inculparii, in jur de 9:05, cand procesul deja incepuse.

Popoviciu: Nu imi amintesc sa fi discutat recent cu Basescu

Avocatul a adaugat ca Serban "nu va da nicio declaratie pe parcursul anchetei pentru ca urmarirea penala este in curs". In plus, a facut un apel catre presa ca organele abilitate sa fie lasate sa isi faca treaba.

Totodata, omul de afaceri Gabriel Popoviciu a declarat dupa amanarea judecarii recursului ca nu isi aminteste sa fi discutat recent cu presedintele Traian Basescu si ca informatia potrivit careia ar avea afaceri cu fratele sefului statului este "o speculatie media"

Intrebat daca are afaceri cu fratele presedintelui Traian Basescu, Popoviciu a raspuns: "Este o speculatie media". Intrebat de aceasta data daca i-a cerut vreun partid politic finantare pentru campania electorala, Popoviciu a subliniat ca nu are niciun interes, nici implicari politice.

Pe 26 martie, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a respins propunerea DNA de arestare preventiva a celor trei. In motivarea deciziei, judecatoarea Viorica Costiniu, de la CAB, sustinea ca procurorii nu au adus probe concludente in acest caz, iar arestarea celor trei ar fi o 'masura excesiva'.

Viorica Costiniu afirma ca inculpatii nu au antecedente penale, au o comportare anterioara buna si nu exista dovezi ca s-ar sustrage procedurilor judiciare in desfasurare.

Potrivit DNA, in perioada decembrie 2008 - martie 2009, Petru Pitcovici si Cornel Serban l-au contactat pe Ion Motoc, ofiter de politie judiciara de la DNA, pentru a se emite solutii de neurmarire penala fata de Gabriel Popoviciu si Ioan Alecu.

Procurorii arata ca Pitcovici si Serban i-au solicitat ofiterului DNA, ca, prin orice mod, inclusiv prin incalcarea procedurilor legale, sa determine finalizarea cu celeritate a anchetei si emiterea unei solutii de NUP fata de Popoviciu si Alecu.

DNA mentioneaza ca ofiterul care lucra la DNA fusese delegat, prin ordonanta a procurorului, sa efectueze acte de urmarire penala in cauza in care cei doi erau cercetati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#recurs DGIPI DGA, #Doi sfert DNA, #Popoviciu Serban Pitcovici, #recurs amanat DGIPI , #frauda