Reduceri de pret intre 30 si 50% la produsele etnobotanice

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 16:58
4922 citiri
Reduceri de pret intre 30 si 50% la produsele etnobotanice

Dupa ce Guvernul a interzis comercializarea si consumul a 36 de substante si plante etnobotanice, "magazinele de vise" au introdus reduceri de preturi intre 30 si 50% pentru a scapa de marfa din stoc.

Astfel, pentru a stimula vanzarile, magazinele care comercializeaza produse etnobotanice au inceput sa foloseasca tactici precum reduceri consistente de pret, intre 30 si 50%, dar si oferte promotionale de tipul: la trei produe vandute unul este gratis, informeaza Mediafax.

"Este multa ipocrizie in Romania, iar consumul de droguri ilegale este mare si va continua si mai mult dupa impunerea acestor masuri. Nu existenta acestor magazine a intretinut consumul, care exista oricum.

Cea mai mare greseala in urma acestui scandal a fost portretizarea consumatorilor ca victime corupte de aceste magazine. Cei care au cumparat de la noi produse alternative sunt cei care consuma oricum droguri aflate de mult in afara legii. Toata mediatizarea aceasta a provocat cresterea celebritatii acestor magazine si chiar cresterea cererii", a spus o sursa din industria de profil.

Constantenii isi fac stocuri de produse etnobotanice

Constantenii au luat cu asalt magazinele de produse etnobotanice, dupa ce Guvernul a anuntat miercuri ca acestea vor fi inchise. Consumatorii vor sa-si faca stocuri pana cand produsele nu vor fi distruse.

Clientii sustin in continuare ca plantele cu efect halucinogen sunt inofensive si stiu ca, dupa ce acestea vor fi interzise, vor trece la alte substante interzise.

Guvernul a interzis 36 de substante si produse etnobotanice

Guvernul a aprobat, miercuri dimineata, ordonanta de urgenta care prevede interzicerea comercializarii si consumului a 36 de substante si plante etnobotanice. Aceasta va intra in vigoare in momentul publicarii in Monitorul Oficial.

Legea, adoptata cu 226 voturi pentru, unul impotriva si 3 abtineri de Camera Deputatilor, care este for decizional in acest caz, prevede interzicerea vanzarii, distribuirii si consumului de produse etnobotanice halucinogene sau euforice si pedepsirea acestor fapte cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

De asemenea, legea stipuleaza ca lista produselor interzise va fi actualizata prin ordin al ministrului Sanatatii, in doua luni de la intrarea ei in vigoare si de cate ori este necesar.

Problema interzicerii acestei categorii de plante a intrat in actualitate odata cu inmultirea cazurilor de persoane, in special tineri, ajunse la spital in urma consumului de etnobotanice.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#reduceri droguri legale, #magazine de vise promotii, #interzicere substante etnobotanice , #frauda