Reprezentantii minoritatilor sexuale din Romania, abuzati si discriminati

Joi, 11 Martie 2010, ora 22:58
1365 citiri
Reprezentantii minoritatilor sexuale din Romania, abuzati si discriminati

Reprezentantii minoritatilor sexuale din Romania au raportat, in 2009, abuzuri ale politiei si discriminare din partea societatii, potrivit Raportului Departamentului de Stat american privitor la drepturile omului pe 2009.

Raportul mentioneaza, la capitolul Abuzuri, discriminare si acte de violenta bazate pe orientarea sexuala, ca organizatiile neguvernamentale din domeniu au raportat abuzuri ale politiei si discriminare din partea societatii impotriva lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor si transsexualilor (LGBT).

Membrii comunitatii LGBT au continuat sa-si exprime ingrijorarea cu privire la discriminarea lor in sistemul de educatie si de sanatate.

ONG-ul ACCEPT a raportat ca numarul plangerilor membrilor comunitatii LGBT cu privire la hartuirea homosexualilor de catre autoritati a crescut in 2009. Mai multi membrii ai minoritatii sexuale au raportat ca au avut loc raiduri ale politiei si jandarmerei in locuri publice, politistii avand un comportament agresiv.

Potrivit plangerilor, politistii si jandarmii ar fi facut comentarii ofensive cu privire la homosexualitate. in majoritatea cazurilor reprezentantii minoritatilor au fostamendati pentru ca ar fi comis acte obscene.

Raportul Departamentului de Stat american da exemplul unui caz in care o persoana a fost agresata din cauza apartenentei la o minoritate sexuala - pe 26 februarie, persoane neidentificate au taiat parul unui transsexual in Bucuresti, iar pe 17 martie aceeasi persoana a fost abuzata verbal de cativa soferi de taxi.

Departamentul de Stat american mentioneaza organizarea, fara incidente violente, a marsului anual al diversitatii. Pe 23 mai 2009 aproximativ 300 de persoane au participat la marsul anual al diversitatii organizat in Bucuresti, la care autoritatile locale au mobilizat sute de politisti pentru a proteja articipantii. In aceeasi zi, grupul fascisc Noua Dreapta a organizat un mars al normalitatii, la care au fost strigate sloganuri violente anti-gay. Cu o zi inainte, cateva ONG-uri au organizat un mars al familiei.

Investigatiile cu privire la incidentele violente care au avut loc la paradele homosexualilor organizate in anii precedenti nu au avut finalitate. mai noteaza Departamentul de Stat.

In 2007 un tribunal din Bucuresti a dat o decizie in favoarea unei persoane care a acuzat o companie de discriminare in acordarea accesului la servicii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#minoritati sexuale Romania, #discriminare minoritati sexuale, #abuz minoritati sexuale, #raport SUA drepturile omului , #frauda