Restrictii de circulatie in zona Arcului de Triumf, in weekend

Joi, 07 Mai 2009, ora 17:30
1823 citiri
Restrictii de circulatie in zona Arcului de Triumf, in weekend

Circulatia in zona Pietei Arcului de Triumf va suporta o serie de restrictii partiale, vineri, 8 mai, in intervalul orar 20:00 - 23:00, in vederea organizarii evenimentului ce marcheaza arborarea drapelului Uniunii Europene in Bucuresti, in preambulul Zilei Europei.

"Traficul pe B-dul Kiseleff de la Arcul de Triumf pana la strada GD Mirea in sensul de mers spre Piata Victoriei va fi oprit. Traficul pe B-dul Kiseleff - banda centrala pe sensul de mers de la Piata Presei Libere spre Arcul de Triumf va fi oprit.

Circulatia pe B-dul Alexandru Constantinescu de la B-dul Marasti in sensul de mers spre Arcul de Triumf va fi restrictionata. Circulatia pe B-dul Averescu de la B-dul Marasti pe sensul de mers spre Arcul de Triumf. Traficul pe B-dul Constantin Prezan pe sensul de mers spre Piata Charles de Gaulle", potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei remis, joi, Ziare.com.

Vineri 8 mai, incepand cu orele 21:00, Primaria Capitalei ii invita pe bucuresteni sa asiste la un spectacol de lumini, dans si muzica. Evenimentul va preceda data aniversara de 9 mai si va marca, intr-o maniera artistica, arborarea drapelului Uniunii Europene in Bucuresti.

"Romania face parte, de 2 ani oficial, din Comunitatea Europeana, iar dorinta mea este de a transforma Bucurestiul intr-o Capitala europeana de care sa fim cu totii mandri. Este un proces ce nu se poate realiza peste noapte, dar e o tinta a mandatului meu de Primar General.

Imi doresc sa marcam asa cum se cuvine aceasta zi a Europei incepand din acest an si vreau ca bucurestenii si romanii sa ii inteleaga si sa ii simta importanta. Suntem europeni si trebuie sa ne comportam ca atare. Va astept alaturi de mine!", a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Drapelul Uniunii Europene va fi arborat pe Arcul de Triumf din Bucuresti si pe catargele din fata Primariei Capitalei. Bucurestenii vor putea urmari spectacolul organizat de Primaria Municipiului Bucuresti de pe trotuarele din jurul Arcului de Triumf.

In zilele imediat urmatoare, 9 si 10 mai, Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic va deschide pentru vizitatori Arcul de Triumf. Accesul pe terasa superioara este liber si vor putea fi admirate patru expozitii amenajate in interiorul monumentului. Expozitiile marcheaza nu numai "Ziua Europei", ci si "Ziua Independentei".

Cele patru expozitii sunt Expozitia : Marele Razboi al Reintregirii Neamului (fotografie si film), Expozitia : Heraldica Marilor Familii Boieresti (efigii din bronz, fotografii), Expozitia : Arcul de Triumf in Imagini (fotografii, machete), Expozitia : Marea Unire de la 1918 (coroanele si sceptrul regal reproduse 1:1, fotografii). Pot fi vizitate sambata 9 mai, intre orele 10:00 - 17:30, si duminica, 10 mai, intre orele 10:00 - 17:30

Tot in perioada 9 - 10 mai, in aceeasi locatie, vor avea loc actiuni de "defilare, garda la Arcul de Triumf, manuiri de arme, regulamentare si libere, exercitii tactice, ceremonii militare de exemplu juramantul militar, schimbarea garzii, rugaciunea, onorul funerar in memoria eroilor, participarea a aproximativ 12 soldati in uniforme din perioada celui de Al Doilea Razboi Mondial, orele 15:30 - 17:30.

10 mai 2009 - defilare, garda la Arcul de Triumf, manuiri de arme, regulamentare si libere, exercitii tactice, ceremonii militare de exemplu juramantul militar, schimbarea garzii, rugaciunea, onorul funerar in memoria eroilor , participarea a aproximativ 12 soldati in uniforme din perioada 1866-1877, orele 15:30 - 17:30", se mai arata in comunicat.

A.T.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Zilelele Europei Bucuresti, #manifestari Europa, #Arcul de Triumf , #frauda