Revelion cu mancare expirata pe Valea Prahovei

Luni, 04 Ianuarie 2010, ora 11:17
2967 citiri
Revelion cu mancare expirata pe Valea Prahovei
Foto: gustos.ro

Mai multe pensiuni din Bran, Predeal, Sinaia si Brasov se pregateau sa le ofere turistilor meniuri de Revelion cu carnati expirati si branza alterata.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a descoperit acest lucru in urma controalelor realizate in statiunile de pe Valea Prahovei, in perioada 30 noiembrie-23 decembrie, potrivit unui bilant al Comandamentului de iarna.

Printre cele mai grave situatii identificate de comisarii ANPC au fost: "preparate din carne (carnati, sunca, salam) cu termen de valabilitate depasit"; "margarina depozitata la temperatura mediului ambiant, fata de maximum 10 grade Celsius cat era prevazut pe eticheta"; "nerespectarea vecinatatii produselor in spatiul de depozitare, fiind alaturi de peste pasta de mici si legume" (in Bran); "carne tocata amestec, cu termen de valabilitate depasit"; "nespecificarea in lista de meniu a gramajelor portiilor si bauturilor alcoolice servite" (in Sinaia); "neafisarea informatiilor cu privire la serviciile cu si fara taxa oferite consumatorilor conform prevederilor legale" (in Brasov).

In perioada mentionata, ANPC a desfasurat 202 actiuni de control, aplicand 67 amenzi contraventionale pentru deficientele constatate, in valoare de 457.800 lei si 106 avertismente.

Loturile de produse ce prezentau abateri de informare prin etichetare au fost oprite temporar de la comercializare, pana la remedierea deficientelor, iar cele cu data durabilitatii minimale depasita si cu modificari organoleptice au fost interzise la comercializare sau utilizare si au fost distruse.

A.T.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Protectia Consumatorului pensiuni, #OPC pensiuni Valea Prahovei, #mancare expirata pensiuni Revelion, #mancare expirata Valea Prahovei , #frauda