Ziare.com

Romania, criticata pentru testarea de medicamente la un spital psihiatric

Joi, 11 Decembrie 2008, ora 08:56

   

Romania, criticata pentru testarea de medicamente la un spital psihiatric
Consiliul Europei s-a declarat "extrem de preocupat" de administrarea de medicamente psihotrope in cadrul unor teste terapeutice intr-un spital de psihiatrie din Romania, unor pacienti care nu erau informati in mod adecvat.

In timpul unei vizite a expertilor din iunie 2006, Comitetul antitortura al Consiliului Europei a descoperit ca programe de cercetare biomedicala erau desfasurate pe pacienti ai spitalulului de psihiatrie din Oradea, fara ca acestia sa fie informati in mod adecvat, informeaza AFP.

Intr-un pavilion al acestui spital, trei bolnavi psihici si doi barbati cu un grad mediu de redardare mintala, descrisi drept "cazuri sociale cronice", semnasera un document prin care consimteau sa fie folositi in cadrul acestor teste.

Pacientii erau insa convinsi ca li se administreaza "medicamente speciale din strainatate", mai bune decat medicamentele din Romania, arata raportul publicat la Strasbourg, cu consimtamantul Romaniei.

Directorul spitalului nu era la curent cu protocolul in curs si nu stia nici macar daca testele au obtinut acordul obligatoriu al unei comisii de etica.

Acesti cobai pentru teste terapeutice faceau parte dintr-un grup de 11 persoane internate "voluntar" in acest spital ca si "cazuri sociale" si fara a figura pe listele de pacienti.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1054 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

incercati si la Obregia

nici la Bucuresti lucrurile nu stau mai bine

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor