Ziare.com

Romania si Bulgaria s-au angajat sa adere impreuna la Schengen in 2011

de Elena Enache
Vineri, 25 Ianuarie 2008, ora 19:11

   

Romania si Bulgaria s-au angajat sa adere impreuna la Schengen in 2011
"Declaratia Comuna de pregatire pentru aderarea la Spatiul Schengen" in anul 2011 a fost semnata vineri de ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian Davis si omologul sau bulgar, arata un comunicat MIRA.

Evenimentul a avut loc la reuniunea Consiliului JAI din Slovenia, in prezenta comisarului european pentru justitie si afaceri interne, Franco Frattini si a ministrului de Interne sloven, Dragutin Mate.

Romania trebuie sa respecte un calendar al aderarii la spatiul Schengen, care cuprinde termene si proiecte ce se refera la indeplinirea conditiilor necesare atingerii acestui obiectiv, finantate cu fonduri PHARE si din facilitatea Schengen.

Printre avantajele aderarii Romaniei la spatiul Schenghen se numara asigurarea libertatii depline de circulatie a cetatenilor romani in interiorul acestui spatiu prin eliminarea totala a frontierelor si libera circulatie a fortei de munca.

"Romanii se vor putea deplasa la Paris sau la Roma la fel cum se duc la Iasi sau la Brasov, fara a avea niciun fel de restrictie, nici la frontiera, nici de natura vamala. Practic, pentru romani, aderarea la spatiul Schengen va insemna deplina libertate de miscare", a declarat David.

Printre conditiile pe care Romania trebuie sa le indeplineasca se numara securizarea frontierelor externe conform standardelor Schengen, realizarea Sistemului Informatic Schengen care asigura legatura directa cu bazele de date ale Uniunii Europene, crearea conditiilor pentru intregrarea in sistemul european comun de vize si realizarea conditiilor necesare pentru cooperarea politieneasca si judiciara.

Citeste mai multe despre Romania Bulgaria Schengen aderare 2011
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1263 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mai bine ar adera la...

Mai bine ar adera la BUN SIMTZ si CIVILIZATZIE ca pana una alta,
NIET KULTURA , si PLIN DE HOTZIE SI TZIGANIE si la ei si la noi !!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor