Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Romania sub zapada - starea drumurilor si prognoza meteo, minut cu minut

Duminica, 07 Februarie 2010, ora 23:10
13190 citiri
Romania sub zapada - starea drumurilor si prognoza meteo, minut cu minut

Sudul Romaniei este lovit de un nou val de zapezi, dupa ce avertizarea portocalie de ninsori abundente si viscol a intrat in vigoare pentru mai multe judete din sudul tarii, inclusiv municipiul Bucuresti.

Au fost perturbate acitivitatile portuare, circulatia trenurilor dar si activitatea de pe aeroporturi din cauza viscolului si a zapezii abundente.

Premierul Emil Boc a declarat duminica seara, in urma sedintei Comitetului pentru Situatii de Urgenta, ca in tara sunt 140 de drumuri blocate din cauza zapezii, iar secretarul de stat de la Ministerul de Interne, Valentin Fatuloiu, a spus ca 86 de persoane sunt blocate in trafic.

In plus, meteorologii au prelungit codul portocaliu de ninsori abundente si viscol. Codul portocaliu se mentine, astfel, de duminica, de la ora 12:00 pana luni, 8 februarie, la ora 20:00. Zonele afectate de codul portocaliu cuprinde judetele Giurgiu, Prahova, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Galati, Vrancea si Ilfov (inclusiv in municipiul Bucuresti).

Urmariti mai jos starea drumurilor, prognoza meteo si problemele cauzate de ninsoare si viscol, minut cu minut:

22.20 - Un autobuz cu 29 de calatori a ramas inzapezit pe un drum judetean din Olt

20.30 - 37 de pasageri aflati intr-un autobuz blocat pe DN 65A, in Arges au fost salvati de jandarmi

19.20 - Incepand cu ora 20:00, din cauza zapezii si a viscolului, se va inchide circulatia autostrada A1 Bucuresti-Pitesti. Ruta ocolitoare este DN7 Bucuresti-Gaesti-Pitesti.

19.00 - Circulatia a fost inchisa in judetul Ialomita pe DN2A Urziceni-Slobozia si pe DN1D Urziceni-Albesti. De asemenea, in Teleorman circulatia a fost oprita pe DN51A Zimnicea - Piatra si pe DN65E Rosiori de Vede - Piatra.

18.20 - Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a facut un bilant al situatiei in Bucuresti in urma fenomenelor meteorologice, si a constatat ca, in urma controalelor intreprinse, exista cateva probleme, mai ales in sectorul 5.

Acolo sunt multe acumulari de zapada pe marile artere si se circula cu dificultate pe majoritate strazilor principale.

18.05 - Peste 170 de autotrenuri care au intrat in Romania prin Vama Giurgiu stationeaza in zona din cauza restrictionarii circulatiei vehiculelor cu masa de peste 3,5 tone pe drumurile nationale din judetul Giurgiu.

17.00 - Circulatia a fost intrerupta pe DN2(E85), intre Urziceni si Buzau.

16.00 - Guvernul a decis ca scolile din zece judete din tara si din Capitala sa fie inchise luni, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Daca ninsoarea si viscolul vor continua, autoritatile locale ar putea lua decizia ca nici marti sa nu se faca ore.

Este vorba de scolile si gradinitele din judetele Buzau, Calarasi, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Olt, Prahova si Teleorman.

15.15- Autoritatile din judetul Buzau au decis inchiderea drumului european 85, pe portiunea Buzau- Ramnicu Sarat, din cauza conditiilor meteo.

15.10 - Parcul auto al RATB va fi suplimentat cu 100 de vehicule, luni, deoarece autoritatile se asteapta ca bucurestenii sa lase acasa autoturismele personale si sa se indrepte spre transportul in comun.

15.00 - Elevii din clasele I-VIII din Bucuresti si Giurgiu vor ramane luni acasa, dupa ce inspectoratele scolare au decis sa inchida scolile pentru o zi, din cauza vremii nefavorabile.

14.20 - Drumul judetean 200 Balotesti-Tunari a fost inchis, din cauza zapezii, iar pe majoritatea drumurilor din Ilfov se circula in conditii de iarna, soselele fiind acoperite cu zapada.

13.30 - Poltia a restrictionat circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone pe DN1D Albesti (Prahova) - Urziceni (Ialomita), din cauza viscolului si a zapezii.

13.00 - Autostrada Soarelui a fost inchisa pe sectorul Lehliu-Bucuresti.

12.40 - Sapte drumuri sunt blocate in Dambovita si Mehedinti din cauza zapezii.

12:20 - Sorin Oprescu vrea ca cimitirele si parcurile din Capitala sa fie deszapezite.

12.10 - Activitatea in porturile din Constanta se desfasoara in conditii ingreunate din cauza vantului puternic. Autoritatile nu au decis inca inchiderea porturilor, insa nu este exclus ca aceasta hotarare sa fie luata in cursul zilei de duminica.

11.50 - Activitatea pe Aeroportul Henri Coanda se desfasoara in conditii de iarna, fiind intarzieri medii de 30 de minute.

11.30 - CFR a anulat mai multe trenuri de calatori, din cauza zapezii si viscolului. Este vorba de trenuri care circula pe ruta Bucuresti-Constanta, Bucuresti-Slobozia, Bucuresti-Fetesti si Bucuresti-Tulcea.

11.20 - 89 de drumuri sunt blocate din cauza caderilor masive de zapada, precum si a vantului puternic. Este vorba de doua doua drumuri nationale (CL -1, BZ -1) si 87 drumuri judetene (jud.Ag.-2, BT - 1, BR- 3, BZ - 8, CS - 1, CL - 3, DB- 4, DJ-10, GL-1, GR- 13, IL-10, OT- 14, TR- 17). De asemenea, 17 localitati din 7 judete au ramas fara energie electrica. ( GR-2, CS-10, OT-1, GL-1, DJ-1, BZ-1, TR-1).

11.00 - Pe Valea Prahovei se circula deocamdata bine, insa ninge abundent.

10.30 - Doua microbuze cu pasageri si alte sapte autoturisme au ramas inzapezite in judetul Prahova.

10.20 - Drumul National 22 Ramnicu Sarat-Braila si 2C Buzau-Padina au fost inchise incepand cu ora 10.00 din cauza viscolului puternic.

10.10 - Circulatia autovehiculelor mai mari de 3,5 tone a fost interzisa pe A1, pentru a se evita riscul ca acestea sa ramana inzapezite. Filtre ale politiei actioneaza la intrarile si iesirile de pe autostrada, dand indicatii soferilor.

10.00 - Primarul General al Capitalei vrea sa inchida scolile pentru cateva zile din cauza vremii nefavorabile.

9.30 - La nivelul Ministerului Administratiei si Internelor, 2.761 efective (1477 politisti, 414 jandarmi, 103 politisti de frontiera, 767 personal de interventie din cadrul serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta) au actionat pentru combaterea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, pentru interventie fiind folosite 875 de mijloace tehnice.

9.10 - Ninge viscolit in Dambovita, Giurgiu, Ialomita si Arges. Din cauza zapezii, 9 masini sunt blocate in Ialomita, 2 masini in Dambovita si 2 in Olt. 80 de drumuri comunale sunt inchise.

Se circula cu vizibilitate redusa si pe Autostrada Soarelui si pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, insa autoritatile au decis sa nu inchida pentru moment circulatia. Zapada pe cele doua autostrazi are aproximativ 3 centimetri.

Aproximativ 100 de turisti sunt in continuare blocati in Muntii Semenic din cauza zapezii si vantului puternic care bate si cu 100 de kilometri pe ora.

8:00 - In ultimele 24 de ore peste 1.200 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale in Capitala. Dintre acestea 74 de cazuri au fost cazuri de persoane cazute in strada

7:00 - 14 drumuri judetene din Arges, Braila, Buzau, Caras-Severin, Giurgiu si Olt au fost blocate in ultimele ore din cauza zapezii abundente si a vantului puternic.

Astfel, in ultimele ore, in Arges au fost blocate DJ 504 si DJ 508, in Braila DJ 203, DJ 203A, DJ 255A, in Buzau DJ 203K, in Caras-Severin DJ 582E, in timp ce in Giurgiu au fost afectate de ninsoare DJ 412A, DJ 505 si DJ 503 A, iar in judetul Olt DJ 604, DJ 653, DJ 542A, DJ 679.

6:00 - Circulatia autovehiculelor cu masa de peste 3,5 tone prin Vama Giurgiu este oprita, de duminica dimineata, din ordin al Ministerului Transporturilor, din cauza viscolului, restrictie care va fi ridicata luni.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#drumuri inchise zapda viscol, #cod galben viscol, #stare drumuri viscol, #restrictii circulatie ninsoare , #frauda