Ziare.com

Romania va trebui sa dea 10.000 de euro unui detinut privat de proteza dentara

Marti, 16 Februarie 2010, ora 18:04

   

Romania va trebui sa dea 10.000 de euro unui detinut privat de proteza dentara
Romania va trebui sa dea 10.000 de euro despagubiri unui detinut privat de proteza dentara si care a fost victima a unui proces inechitabil dupa violarea bunicii sale in varsta de 83 de ani, a decis marti CEDO.

Barbatul, in varsta de 41 de ani, executa o pedeapsa de zece ani de inchisoare la penitenciarul Giurgiu pentru ca in 2001 si-a violat bunica, senila, care il gazduia si care a si murit dupa cateva luni. El fusese condamnat si pentru ca, folosindu-se de o arma, furase un kilogram de carne de la vecina sa, fiind in stare de ebrietate.

Suferind de grave probleme de sanatate - digestive, hepatice, psihice si cardiace - detinutul si-a pierdut ultimii dinti in inchisoare si avea nevoie de o proteza, lucru constatat medical in inchisoare. Insa el nu o putea plati si casa de asigurari a refuzat sa acopere cheltuielile.

CEDO a considerat ca aceasta situatie constituie un tratament inuman si degradant.
In privinta procesului, judecatorii europeni au spus ca verdictul s-a bazat doar pe o declaratie a victimei si nicio alta masura nu a fost luata pentru verificarea declaratiilor si a credibilitatii batranei, in pofida faptului ca acuzatul a negat constant faptele.

Nu s-a facut nicio analiza ADN dupa viol si politistii nu au cautat nicio urma de agresiune. Potrivit CEDO, echilibrul dintre drepturile victimei si drepturile la aparare nu a fost respectat, pentru ca detinutul nu a avut posibilitatea de a se apara de acuzatiile ce il vizau.

Sursa: rNews

Articol citit de 2437 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa achite grupul de magistrati care au solutionat respectiva cauza...

Cum de magistratii care solutioneaza astfel de cauze nu sunt sanctionati ??? deoarece pentru solutionarea dosarelor isi primesc bani la greu !
De ce suportam noi aceste "ERORI JUDICIARE" ??

In primul rind ar trebui sa fie sanctionat MINISTRU JUSTITIEI -deoarece tolereaza astfel de abuzuri ale magistratilor , apoi inspectori de la C.S.M. - care au raspuns in acea perioada de acea zona....

Prin aceste DECIZII EUROPENE - se poate spune ca suntem sufocati de ERORII JUDICIARE - cit si de "calitatea " INJUSTITIEI

 

sa plateasca angajatii penitenciarului

Pe langa faptul ca omului nostru ii este mult mai bine in penitenciar, la caldurica, decat afara, unde isi procura mancarea prin furt de la vecini, cred ca sarcina de a plati despagubirile revine angajatilor penitenciarului, pt ca ei sunt singurii care l-ar fi putut 'trata degradant' pe omul nostru. Pe cand o asemenea lege de stabilire a responsabilitatii platii in deciziile de la CEDO?

 

Traiasca Republica Securista Romania, ha, ha, ha!!!

Unde cei batrini si sunt peste 100.000 de securisti si activisti au pensii babane dupa o viata de crime ca, Plesita ce papa 5600 pe luna. Noroc ca, coltul i-a curmat pensia si pacat ca, acelasi colt nu le curma pensiile si la cei peste 100.000 pina la sfirsitul anului. Ceilalti securisti si sunt peste 2000 ce activeaza in SRI si in celelate vreo 8 servicii speciale de informatii maninca alaturi de sereistii tineri si ei lefuri babane fiind in fapt supradimensionati ca, numar raportat la 100.000 de locuitori in comparatie cu tari ca: Franta, Germania, Italia, Spania si Anglia. Cele doua categorii de securisti pensionati si in functii devalizeaza bugetul statului cu 3,3 miliarde de euro in fiecare an fara sa produca in fapt nimic util acestei tari.

CEDO...raiul infractorilor

Uite asa cu ajutorul CEDO isi va reface averea si Nutu Camataru si alti interlopi celebrii.Poate si o reducere de pedeapsa sau poate reabilitarea...

 

Justia comunista care ne face inca de ras.

Sunt stresati si au nevoie de pensii "nesimtite". Dar acest om ce sa mai zica? Asta a furat un Kg de carene. Draga Ridzi tu cati ani trebuie sa primesti ? Cred ca ai "furat" o ferma nu un Kg, daca transformam banii in porci.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor