Romanii au cheltuit 25 mil de euro in magazinele online

Joi, 03 Iulie 2008, ora 15:26
1346 citiri
Romanii au cheltuit 25 mil de euro in magazinele online

Romanii au cheltuit, in primele sase luni ale acestui an, in magazinele online, 25 milioane de euro, in crestere cu 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit datelor statistice ale RomCard, din aceasta suma, 22,3 milioane euro au fost tranzactionate in magazinele online care folosesc solutia ePayment. Cresteri importante s-au inregistrat si la numarul de tranzactii, care a ajuns la aproape 300.000, dar si la valoarea medie a unei cumparaturi care a ajuns de la 80 euro anul trecut la 92 euro in primele sase luni ale anului, se arata intr-un comunicat de presa emis joi de Gecad.

Clasamentul principalelor tipuri de produse achizitionate si platite online cu card bancar a ramas neschimbat fata de perioada anterioara: industria telecom, turism&transporturi, in special bilete de avion, si e-tail (comert electronic cu amanuntul, n.r.), la aceasta a treia categorie comercializandu-se foarte bine produsele IT. Pe langa acestea, alte doua segmente au inregistrat cresteri insemnate si au demonstrat ca prezinta potential de crestere in viitorul apropiat: asigurarile online si biletele pentru spectacole si concerte.

Conform informatiilor din sistemul ePayment, vanzarile online de asigurari, in special asigurari de calatorie, au crescut cu 95% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce vanzarile de bilete la spectacole si concerte au crescut de peste patru ori fata de primele sase luni ale anului 2007.

"Cresterea vanzarilor online de bilete pentru concerte si spectacole se datoreaza, atat actiunilor culturale de acest tip care in acest an s-au inmultit, cel putin in Bucuresti, dar si numarului mai mare de site-uri care vand online astfel de bilete. In ceea ce priveste asigurarile, piata este favorabila, deoarece segmentul turismului inregistreaza un succes urias in mediul online si oricine calatoreste in strainatate are nevoie de asigurare", a declarat CEO Gecad ePayment, Carmen Sebe.

Principala caracteristica a acestui prim semestru a fost cresterea numarului de magazine online, in sistemul ePayment intrand aproape 90 de magazine noi de la inceputul anului pana acum.

"Piata creste pentru ca avem tot mai multe magazine online si pentru ca a mai crescut si rata de penetrare a accesului la Internet, care a depasit 30%. Este vorba despre un trend pe care vom fi inca mult timp de acum incolo. Ceea ce lipseste insa pietei din Romania este posibilitatea de a plati online pentru diverse servicii, de la taxe si impozite pana la plata abonamentelor la cablu, internet etc. Exista cateva servicii care pot fi platite online, insa acestea sunt putine si nu acopera nevoia reala existenta in piata", a declarat directorul general al RomCard, Marin Mitroi.

Atat Sebe, cat si Mitroi considera ca implementarea unui sistem sigur si functional de plata online pentru astfel de servicii ar duce la o noua crestere spectaculoasa a comertului electronic romanesc.

Tenismena care i-a ”pupat” pe români e de neoprit la WTA Miami: ”Femeia e un simbol”
Tenismena care i-a ”pupat” pe români e de neoprit la WTA Miami: ”Femeia e un simbol”
Americanca Danielle Collins, locul 53 WTA, s-a calificat miercuri în semifinalele turneului WTA 1000 de la Miami. În sferturi, Collins a învins-o fără drept de apel pe Caroline Garcia din...
Nutriționistul care a redus consumul de alimente ultra-procesate: Care sunt cele 5 gustări pe care le alege din magazin atunci când este flămând și grăbit
Nutriționistul care a redus consumul de alimente ultra-procesate: Care sunt cele 5 gustări pe care le alege din magazin atunci când este flămând și grăbit
Atunci când foamea lovește, să te îndrepți către un biscuite cu fulgi de ciocolată la ora 15.00 sau un pachet de chipsuri după serviciu poate tenta chiar și cei mai disciplinați și...
#Piata, #romani, #bilete, #online, #Internet, #magazine, #IT, #cheltui , #frauda