Romanii din 27 de orase vor stinge lumina pentru Earth Hour 2010

Duminica, 21 Martie 2010, ora 20:47
1431 citiri
Romanii din 27 de orase vor stinge lumina pentru Earth Hour 2010

Un numar de 27 de orase din Romania vor sarbatori pe 27 martie, de la ora 20:30, Earth Hour- cea mai mare manifestare de mediu din toate timpurile, informeaza WWF.

Cladiri cufundate in intuneric, spectacole la lumina lumanarii, observatii de corpuri ceresti sau concerte unplugged- in felul acesta au ales orasele din Romania sa celebreze Earth Hour 2010.

Astfel, in Moldova, la Iasi, Bacau si Vaslui se vor stinge luminile mai multor institutii, monumente si cladiri emblematice din oras. La Botosani, pentru a marca evenimentul, Primaria va stinge luminile mai multor cladiri si va organiza un spectacol in Piata Revolutiei.

La malul Marii Negre, la Constanta, se vor stinge luminile la Primarie, Consiliul Judetean, Institutia Prefectului, Sala Sporturilor si Palatul Copiilor. La Tulcea, intre orele 18:30 si 22:00, va loc un spectacol nocturn de muzica, dans si poezie in Piata Civica. Concomitent, membrii Astroclubului Delta Orion vor organiza o sesiune de observatii astronomice in fata Palatului Copiilor, oferind explicatii despre corpurile ceresti si despre poluarea luminoasa.

Romanii sting lumina pentru Earth Hour 2010

In Transilvania, Baia Mare a anuntat ca luminile se vor stinge la o serie de obiective importante ale orasului, printre care si Teatrul Municipal, Turnul Stefan si Biserica Sf. Treime. Tot pe 27 martie, intre orele 20:30 si 21:30, iluminatul public din zona pietonala 'Liviu Rebreanu' din centrul istoric al municipiului Bistrita va fi intrerupt, astfel ca simbolul orasului, Biserica Evanghelica, dar si Primaria se vor afla in intuneric. Pe lista oraselor transilvanene ce au anuntat stingerea luminilor pe 27 martie se mai afla Satu Mare si Aiud.

Ramnicu Valcea, primul oras din Romania care a confirmat in mod oficial anul acesta participarea la evenimentul Earth Hour, a hotarat ca peste 30 de institutii publice si comerciale din oras vor stinge luminile timp de o ora. Urmand exemplul resedintei de judet, si alte localitati din Valcea precum Baile Govora, Baile Olanesti, Calimanesti si Horezu au anuntat stingerea iluminatului public. La Giurgiu si Ploiesti oficialii au anuntat ca vor lua parte la aceasta actiune alaturi de institutiile subordonate Consiliului Local si Primariei.

In partea de vest a Romaniei, la Timisoara, municipalitatea va intrerupe iluminatul institutiilior publice si va promova ideea stingerii luminilor in randul institutiilor private, incurajand, totodata, cetatenii, sa repete gestul in locuintele lor.

Eco-parlamentarii sting lumina in "Ora Pamantului"

Bucurestiul se va numara, ca si anul trecut, printre capitalele lumii care vor stinge luminile in semn de sustinere a cauzei Earth Hour. Pe 27 martie, de la 20:30, Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Opera Romana, Teatrul National Bucuresti, Muzeul National de Arta, alaturi de zeci de sedii de companii, se vor cufunda in intuneric timp de o ora. WWF va organiza, impreuna cu Zoli Toth, ambasador Earth Hour, un eveniment special, care nu va implica folosirea surselor de curent: un concert 100 la suta unplugged, un spectacol de jonglerii cu foc, dar si o sesiune de observatii astronomice, la invitatia membrilor Astroclubului Bucuresti.

Citeste si:
România, afectată de secetă în proporție de 70%. Ministrul Mediului invocă restricții privind consumul de apă
România, afectată de secetă în proporție de 70%. Ministrul Mediului invocă restricții privind consumul de apă
Ministrul Mediului, Tanczos Barna a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că 70% din ţară este afectată de diverse faze ale secetei pedologice, iar în privinţa rezervei strategice de...
A început votul pentru preşedinţia USR. Cine sunt candidații înscriși în cursa internă
A început votul pentru preşedinţia USR. Cine sunt candidații înscriși în cursa internă
Miercuri, la ora 10:00, a început votul online pentru preşedinţia USR. Preşedintele USR este ales prin votul tuturor membrilor, iar primul tur de scrutin se desfăşoară în perioada 6-10...
Comentarii
Lake
rank 1
Daca ar fi fost o chemare la pocainta,