Ziare.com

Rudele minerilor morti sau raniti la Petrila primesc ajutoare de zeci de mii de lei (Video)

Duminica, 16 Noiembrie 2008, ora 13:46

   

Rudele minerilor morti sau raniti la Petrila primesc ajutoare de zeci de mii de lei (Video)
Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a anuntat ca rudele minerilor morti sau raniti in exploziile de sambata vor primi ajutoare financiare in valoare totala de cateva zeci de mii de lei.

In primul rand, Guvernul va da cate 5.000 de lei familiilor minerilor spitalizati la Petrosani, cate 10.000 de lei familiilor celor transferati in Capitala si tot cate 10.000 de lei familiilor ortacilor decedati.

Ministrul Muncii a mai spus si ca cei 13 copii care au ramas fara parinti vor primi burse speciale de studiu pe toata perioada scolarizarii lor.

De asemenea, Consiliul Judetean Hunedoara va da cate 5.000 de lei minerilor spitalizati la Petrosani si 10.000 de lei celor aflati la Bucuresti.

Si Compania Nationala a Huilei va acorda cate 5.000 de lei familiilor minerilor aflati in spitalul din Petrosani, cate 10.000 de lei familiilor celor aflati la Bucuresti si 63.000 lei familiilor ortacilor care si-au pierdut viata.

Cheltuielile de inmormantare ale celor 12 mineri decedati in exploziile de sambata vor fi suportate de CNH, iar conform contractului colectiv de munca un membru al familiilor indoliate va fi angajat de companie.

Totodata, Consiliul Local Petrila va acorda un sprijin in valoare de 5.000 de lei pentru fiecare familie de miner decedat in explozii.

Citeste mai multe despre rude Mineri petrila ajutoare
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1704 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vreau sa stiu

daca minerii,beneficiaza de Asigurare de Viata ? Pentruca munca lor e mai periculoasa ca a unui patron sau parlamentar.Dumnezeu sa-i ierte.Dar in Romania,sa va spun drept,as prefera umilinta sa fiu cersetor decat sa castig painea ca minier.Cersetorul e compatimit si ajutat,iar minerul e dispretuit si diabolizat,desi minerii propriu zis nu au fost judecati de nimeni.Asta era statul de drept,al lui Constantinescu.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor