Salariile profesorilor scad cu pana la 25%

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 20:31
3434 citiri
Salariile profesorilor scad cu pana la 25%

Cadrele didactice de la majoritatea unitatilor de invatamant din tara au fost instiintate, marti, ca fondurile au fost micsorate cu pana la 25%, ceea ce inseamna ca salarile profesorilor scad.

Masura este una dintre prevederile ordonantei 34 cu privire la rectificarea bugetara, potrivit careia toate bugetele institutiilor din invatamant s-au redus, informeaza Antena 3.

Toti directorii au primit bugete pentru salarii mai mici cu pana la 25%, fonduri ce ar trebui sa le fie de ajuns sa plateasca salariile profesorilor cel putin o luna de zile. Astfel, directorii de scoli sunt pusi in situatia in care fie miscoreasca salariile, fie renunta la o parte din personalul din invatamant.

Liderii sindicali: Ce se intampla e foarte grav

"Noi am avertizat guvernul cu privire la efectele negative. Boc este absolul iresponsabil in toate actiunile pe care le intreprinde. A atacat toate categoriile profesionale cu venituri mici" a declarat pentru Antena 3 Gheorghe Isvoranu, presedintele Federatiei Spiru Haret.

"Din 37 de ordonante pe care le-a emis guvernul pana acum, cinci sunt impotriva profesorilor" a spus Constantin Ciosu, secretar general al FEN.

"Ceea ce se intampla este foarte grav. Este cea mai drastica reducere a cheltuielilor de personal din perioada postdecembrista. Practic, pentru o luna de zile, fondul de salarii nu este suficient. Nu este exclus ca sumele care nu ajung sa fie mai mari" a declarat si Simion Hancescu, vicepresedinte FSLI.

Sindicalistii din invatamant vor anunta joi un calendar al protestelor, care pot ajunge pana la boicotarea examenelor nationale.

Citeste si:
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Trei miniștri din guvernul Ciucă ar urma să fie înlocuiți în următoarele zile, premierul pregătind remanierea. Este vorba despre ministrul Sportului, Eduard Novak (UDMR), ministrul...
Funcția de premier, preluată de PSD în 2023: ”PNL își respectă angajamentele”
Funcția de premier, preluată de PSD în 2023: ”PNL își respectă angajamentele”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat, luni, că în cadrul partidului nu există nicio altă ipoteză decât implementarea rotativei guvernamentale anul viitor, conform...