Salubrizarea Capitalei se face cu proiecte respinse de consilierii Primariei

Sambata, 13 Martie 2010, ora 15:42
910 citiri
Salubrizarea Capitalei se face cu proiecte respinse de consilierii Primariei
Foto: Arhiva

Strategia de salubrizare a Capitalei, aflata in dezbatere publica, cuprinde mai multe proiecte respinse de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), printre care Regulamentul de organizare si functionare a serviciilor publice de salubrizare si Normele de salubrizare si igienizare.

Cele doua proiecte de hotarare au fost respinse in doua sedinte consecutive ale CGMB, din 26 februarie si 9 martie. Daca in prima dintre sedinte consilierii au spus ca nu au avut timp sa studieze proiectele, a doua oara motivele respingerii au fost altele.

De pilda, presedintele de sedinta, Calin Murg, a spus ca nu este de acord cu mai multe prevederi din normele de salubrizare, printre care si aceea ca bucurestenii sa spele trotuarele sambata. Murg a explicat ca nu li se poate impune bucurestenilor sa nu poata pleca in weekend din oras, pentru a avea timp sa spele trotuarele.

Principala prevedere a Strategiei de salubrizare este aceea ca licitatia pentru curatenia muncipiului Bucuresti sa fie organizata de CGMB. "Doar dupa adoptarea Strategiei se va putea face licitatia pentru salubrizare in Bucuresti", a precizat viceprimarul Capitalei Mircea Raicu. De precizat ca, exceptand sectorul 1, unde contractul este valabil pe mai multi ani, si sectorul 5, unde nu exista contract de salubrizare, in restul sectoarelor contractele expira in acesta primavara.

Alte prevederi cuprinse in Strategie se refera la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca firmele ce vor curata sectoarele Capitalei.

Astfel, ele trebuie dotate cu o auto perie automaturatoare pentru o suprafata de 72.000 de metri patrati, o cisterna cu capacitatea de 6,25 metri cubi pentru o suprafata de 41.500 de metri patrati, o autocisterna pentru 62.500 de metri patrati, o autogunoiera pentru 80.000 de metri patrati, un incarcator frontal si doua autobasculante. Firma va mai trebui sa instaleze 750 de cosuri de gunoi, pentru o suprafata de 80.000 de metri patrati.

Strategia include si prevederi privind frecventa de evacuare si colectare a deseurilor. Astfel, in anotimpul cald (1 aprilie - 1 octombrie), deseurile din zonele centrale si de la unitatile de alimentatie publica, unitatile sanitare, gradinite si crese vor fi ridicate zilnic, iar in celelalte zone, o data la doua zile. In anotimpul rece (1 octombrie - 1 aprilie), deseurile vor fi ridicate la cel mult trei zile din toate zonele.

Pentru actiunile de deszapezire, firmele trebuie sa fie dotate cu o autospeciala cu plug pentru o suprafata de 32.400 de metro patrati, doua autospeciale pentru imprastierea materialului antiderapant solid si o autocisterna peentru imprastierea solutiei antiderapante lichide.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Bucuresti salubrizare, #Primarie salubrizare, #proiect salubrizare , #frauda