"Santierele lui Dorel" tin traficul pe loc in Capitala

Miercuri, 09 Iulie 2008, ora 09:30
2843 citiri
"Santierele lui Dorel" tin traficul pe loc in Capitala

In timp ce soferii stau cu orele in blocaje din trafic, pe santierele bucurestene ce incurca circulatia atmosfera este extrem de relaxata.

La Pasajul Basarab, materialele de pe santier se fura de sub ochii paznicilor, iar la doi pasi functioneaza un bordel, in timp ce Pasajul Obor este dormitor in aer liber, scrie Gandul in editia de miercuri, intr-un reportaj despre "santierele lui Dorel".

Astfel, pe santierul Pasajului Basarab, numit in noiembrie 2006 de Adriean Videanu "cea mai mare lucrare publica realizata in Bucuresti in ultimii 16 ani", la ora 9 dimineata nu misca nimic. Singura activitate notabila se inregistreaza mai spre seara, la bordelul semioficial care a ajuns sa-i deserveasca pe muncitorii care isi pierd timpul prin zona.

La intersectia cu Calea Plevnei a ramas in picioare un bordel care a scapat de demolare. "Un numar" costa 30 de lei, iar dupa, barbatii isi refac fortele dormind la umbra. Curtea bordelului a ajuns si punct de tranzit pentru fierul-beton furat de pe santier.

Pe santierul celebrului Pasaj Basarab, doi fumeaza si doi il asteapta sprijiniti in coada lopetii pe al cincilea sa le aduca pietrisul mai aproape.

Pe platforma suspendata, trei santieristi cu barbia pe balustrada scruteaza orizontul, in timp ce altul este prins intr-o interminabila convorbire la mobil.

Intreg santierul e impanzit de vorbareti la telefon, scuipatori de coji de seminte si dolofani cu tricourile ridicate care se scarpina pe burta.

La Pasajul Obor - alt constructor, aceeasi lene crancena. In statia de tramvai, nedeschisa inca circulatiei, doi muncitori citesc brosuri, in timp ce in balustrada de inox isi sprijina coatele altii doi. Adevarata desfatare e insa sub pasaj, unde un constructor si-a intins o cutie de carton si s-a pus pe sforait, la 10.30.

Altul a adormit in fund, cu picioarele cracanate, cu spatele sprijinit de un pilon de beton. Santieristii activi stau pe scaune in cerc si citesc. Dintre odihnitii de sub Pasajul Obor, cel mai aranjat e un mester care se joaca pe mobil stand tolanit intr-un fotoliu cu tapiterie de piele.

Comparativ cu confratii de la Obor, muncitorii din Piata Iancului si de pe bulevarul Ferdinand misca timid in front: unu da la lopata si trei privesc, in timp ce-al patrulea sta ghemuit si vorbeste la mobil.

In ultimii trei ani, Primaria Capitalei, sub conducerea lui Adriean Videanu, a alocat strazilor aproape un miliard de euro. Cu tot cu pasajele, suma ajunge la 1,8 miliarde de euro.

Contractele semnate pe vremea lui Videanu cu firme apropiate PD-ului, in frunte cu Euroconstruct, al patronilor de la Golden Blitz, au doua caracteristici: banii alocati au depasit cu peste 50 % estimarile initiale, iar termenele de finalizare sunt extrem de lungi, ca sa nu se puna problema penalizarii firmelor, mai noteaza Gandul.

Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Parlamentul European a convenit asupra mai multor măsuri de a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate, anunţă instituţia europeană într-un comunicat. Miercuri,...
Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps introduce o nouă funcționalitate menită să încurajeze utilizatorii să opteze pentru alternative mai ecologice la călătoriile cu automobilul, cum ar fi transportul în comun sau...
#trafic, #santier, #Dorel , #frauda