Scandal la retrocedarea imobilului Facultatii de Stiinte Politice

Miercuri, 27 August 2008, ora 16:25
1645 citiri
Scandal la retrocedarea imobilului Facultatii de Stiinte Politice

Dupa ce cladirea Facultatii de Stiinte Politice a fost retrocedata Eparhiei Reformate din Ardeal, Universitatea din Bucuresti cere Judecatoriei Sectorului 2 sa primeasca banii investiti daca imobilul si terenul aferent vor fi obtinute definitiv de aceasta, in justitie fiind deja doua dosare privind acest caz.

Cele doua dosare care se refera la imobilul Facultatii de Stiinte Politice se afla ambele pe rolul Judecatoriei Sectorului 2, informeaza NewsIn.

Primul termen pentru cel mai recent proces este 12 septembrie, iar urmatorul termen pentru procesul intentat de Eparhia Reformata din Ardeal este 19 septembrie. Cazul a ajuns in justitie, dupa ce Eparhiei Reformate din Ardeal i-au fost retrocedate, in 2007, de catre Guvernul Romaniei, terenul si cladirea Facultatii de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti.

Cu toate acestea, imobilul in sine nu a fost retrocedat, pentru ca reprezentanti bisericii refirmate nu au obtinut actele prin care acesta sa fie intabulat.

Ca urmare, Eparhia Reformata din Ardeal se judeca, in prezent, in instanta cu Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara din Bucuresti Sectorul 2 si cu Universitatea din Bucuresti pentru a putea intabula proprietatea.

Eparhia a incercat sa faca acest lucru in aprilie si a facut o cerere la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti Sector 2 (OCPI).

Solicitarea i-a fost respinsa de OCPI, pentru ca " Eparhia Reformata din Ardeal nu are o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de rectificare a inscrierilor din cartea funciara, avand in vedere ca proprietarul tabular actual este Universitatea din Bucuresti".

In consecinta, Eparhia Reformata din Ardeal a dat in judecata OCPI si Universitatea din Bucuresti la data de 4 iunie, pentru a putea schimba numele proprietarului din cartea funciara.

Intre timp, la termenul din 7 august al procesului deschis de reprezentatii cultului, Universitatea din Bucuresti a facut o cerere prin care a cerut Judecatoriei Sectorului 2 ca reformatii sa ii plateasca banii pe investitiile facute in cladire, daca instanta va da castig de cauza Eparhiei.

Totodata, Universitatea din Bucuresti, reprezentata de rectorul Ioan Panzaru, mentiona in cerere ca proprietatea ii apartine pentru ca "imobilele care se aflau in posesia institutului de invatamant la data de 31 iulie 1995 au intrat in baza materiala a acestora, devenind de drept proprietatea lor".

De aceea, Universitatea a cerut instantei sa admita despagubirea Eparhiei Reformate din Ardeal in bani, la valoarea imobilului. Pe de alta parte, Eparhia Reformata a acuzat Universitatea, printr-un document aflat la dosar, ca vrea sa faca presiuni asupra sa pentru a cumpara imobilul retrocedat la un pret sub valoarea de piata.

In urma acestor cereri, Judecatoria Sectorului 2 a dispus deschiderea unui nou proces, in care sa se decida daca Eparhia trebuie sa ii plateasca Universitatii banii investiti in cladire si, daca da, sa se stabileasca suma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#dosar, #judecatorie, #sector, #doi, #imobil, #retroceda, #Universitate, #eparhie, #Reformata, #ardeal , #frauda