Scandal la Suceava, dupa arderea a 3.000 de volume de agricultura

Duminica, 27 Ianuarie 2008, ora 15:18
1689 citiri
Scandal la Suceava, dupa arderea a 3.000 de volume de agricultura

Fostul sef al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Atanasa Nistor, a fost acuzat duminica de prefectul de Suceava, Orest Onofrei ca ar fi ars nu mai putin de 3.000 de volume de specialitate in domeniul agriculturii de la Casa Agronomului, arata NewsIn.

Onofrei a precizat ca stie acest lucru de la angajatii Oficiului Judetean de Consultanta Agricola care isi desfasurau activitatea in Casa Agronomului din Falticeni.

Orest Onofrei a aratat ca biblioteca din Casa Agronomului Falticeni continea aproximativ 3.500 de carti de specialitate. Dintre acestea, spune prefectul, doar 300 au reusit sa fie transferate la un liceu cu profil agricol din Falticeni, iar restul ar fi fost trimise de Atanasa Nistor la reciclare.

Mai mult, Orest Onofrei a spus ca tot din ordinul acestuia revistele de specialitate, dar si mai multe bunuri ale angajatilor Oficiului de Consultanta au fost scoase in curtea cladirii respective si li s-a dat foc.

"Dupa o astfel de actiune, domnul Nistor poate fi comparat cu marele inchizitor spanion Thomas de Torquemada. Am inteles ca Atanasa Nistor nu mai lucreaza in sgricultura, dar este foarte grav ca a ajuns sa arda cartile de pe care poate si el a invatat. Se pare insa ca le uraste asa de tare, ca a inceput sa le considere eretice. si exact ca pe vremea inchizitiei a ajuns sa comande arderea cartilor", a declarat Orest Onofrei.

Atanasa Nistor a declarat duminica ca volumele erau abandonate in cladirea Casei Agronomului din Falticeni. El a precizat ca, in conditiile in care cladirea era proprietatea Consiliului Judetean, a trimis cativa angajati pentru a face curatenie.

"Acestia nu au gasit pe nimeni acolo care sa pazeasca acele carti, sau ce hartii mai erau pe acolo. Erau abandonate si nu aveau nici un stapan. Mai mult am inteles ca acele carti nu aveau valoare de inventar", a explicat Nistor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un preot din Suceava a primit acordul Arhiepiscopiei să candideze pentru funcția de primar: „Sunt onorat să particip din partea AUR”
Un preot din Suceava a primit acordul Arhiepiscopiei să candideze pentru funcția de primar: „Sunt onorat să particip din partea AUR”
Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului, din partea AUR....
Când apare cartea de memorii a lui Aleksei Navalnîi. Va fi lansată în 11 limbi, inclusiv în rusă
Când apare cartea de memorii a lui Aleksei Navalnîi. Va fi lansată în 11 limbi, inclusiv în rusă
Memoriile postume ale principalului opozant al lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, o mărturie a "angajamentului său neclintit în lupta împotriva dictaturii", potrivit văduvei sale, vor fi...
#carte, #ars, #suceava, #Onofrei, #agricultura , #frauda
Comentarii