Sechelariu s-a prins ca e inregistrat si a distrus aparatura DNA

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 23:35
7302 citiri
Sechelariu s-a prins ca e inregistrat si a distrus aparatura DNA
Foto: 7Est

Dumitru Sechelariu, cercetat de DNA pentru cumparare de influenta, a depistat aparatura de inregistrare a procurorilor si a distrus-o.

In timpul unui dialog cu Iuliean Sutu, care facuse o intelegere cu procurorii, Sechelariu s-a dat seama ca este inregistrat. Fostul edil l-a dezbracat pe Iulian Sutu si a distrus aparatura de inregistrare video, relateaza Evenimentul Zilei.

Mai mult, Sechelariu l-a pus pe Sutu sa isi schimbe declaratia data procurorilor, in care erau amandoi incriminati, recomandandu-i-o pe avocata sa ca reprezentant.

Dumitru Sechelariu, eliberat din lipsa de probe

Procurorii arata ca modul in care a actionat Sechelariu "nu este nicidecum al unui om inocent, strain de cauza, ci mai degraba probeaza faptul ca a avut reprezentarea implicarii sale penale".

In prezenta avocatului, Iuliean Sutu, inculpat in dosarul in care este implicat si Sechelariu, a semnat declaratia, insa ulterior a schimbat-o, refuzand sa fie reprezentat de avocata lui Sechelariu, Micuta Manea Chitu.

Pe 17 februarie 2010, Sechelariu i-a dat lui Sutu Iuliean, director la SC Transport Public SA Bacau, suma de 77.400 lei pentru ca acesta din urma sa o dea unui denuntator pentru a interveni pe langa magistrati din cadrul Curtii de Apel Bacau, pentru o sentinta favorabila intr-un litigiu comercial in care era implicata SC Transport Public SA Bacau, societate la care era consilier tehnic.

Sechelariu a fost retinut pentru 24 de ore pe 1 martie, iar pe 2 martie 2010, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a dispus cercetarea acestuia in stare de libertate, din lipsa de probe. Faptul ca Sechelariu a distrus aparatura de inregistrare nu constituie o proba ca a comis o infractiune, arata instanta.

"Instanta nu poate retine motivarea Parchetului in sensul ca inculpatul Sechelariu a avut o reactie de om versat penal incercand sa formuleze o aparare prin care sa contracareze o eventuala acuza penala formulata impotriva sa", se arata in motivarea instantei.

Hotararea a fost atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

Iuliean Sutu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru cumparare de influenta.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Sechelariu aparatura inregistrare, #Sechelariu inregistrare DNA, #Sechelariu retinut , #frauda