Secretara unui liceu din Oradea, urmarita penal pentru falsificare de foi matricole

Marti, 03 Februarie 2009, ora 11:48
2654 citiri
Secretara unui liceu din Oradea, urmarita penal pentru falsificare de foi matricole

O oradeanca de 44 de ani, secretara la un liceu particular, este data in urmarie penala pentru ca ar fi inscris la liceu elevi de la unitati de invatamant cu alt profil, fara ca acestia sa sustina examene de diferenta.

Femeia este acuzata ca in calitate de secretara a unui liceu particular din Oradea ar fi inscris la liceu, in anul scolar 2007-2008, elevi transferati de la alte unitati de invatamant cu alt profil, fara ca acestia sa sustina examenele de diferenta si fara sa prezinte actele necesare transferului, transmite corespondentul NewsIn.

"Oradeanca este suspectata ca nu a solicitat in termen de cinci zile situatia scolara a elevilor transferati, a inscris elevi in clase superioare fara ca acestia sa fi urmat si absolvit clasele inferioare, inscriindu-i fara drept la examenul de bacalaureat din luna iunie 2008. Pentru a-i putea inscrie, cea in cauza este banuita ca a intocmit foi matricole false. Totodata, este acuzata ca a inscris la examenul de bacalaureat elevi care au absolvit liceul in alte institutii, fara ca acestia sa aiba repartitie de la Inspectoratul Scolar Judetean Bihor", a declarat inspectorul Alina Dinu, purtator de cuvant al IPJ Bihor.

Secretara liceului este acuzata ca a inscris la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie 2008, o eleva, care in anul scolar 2005 - 2006 a absolvit clasa a IX-a, iar in anul scolar 2006 - 2007 nu a frecventat scoala. Eleva i-ar fi achitat acesteia suma de 900 euro reprezentand taxa de scolarizare pentru clasele X - XI, desi aceasta nu a urmat cursurile scolare si a primit chitanta pentru suma platita.

"Aceeasi oradeanca este suspectata si ca ar fi inscris la examenul de bacalaureat sesiunea iunie 2008 un alt elev, care avea situatia scolara neincheiata, deoarece nu a frecventat cursurile si nu a fost inscris in catalogul clasei a XII-a, curs de zi. De asemenea, ca ar fi inscris o alta eleva la examenul de bacalaureat sesiunea iunie 2008 fara a i se intocmi foaie matricola, desi aceasta a absolvit doar clasa a XI-a", a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Bihor.

Alte acuzatii sunt legate de faptul ca suspecta ar fi inscris alti doi elevi la examenul de bacalaureat sesiunea iunie 2008, care au absolvit anterior alte unitati de invatamant, fara a avea repartitie de la Inspectoratul Scolar Judetean Bihor.

De asemenea, femeia ar fi transferat, in anul scolar 2004-2005, o alta eleva la liceul particular la care si desfasura activitatea, in clasa a X-a, curs de zi, fara a prezenta actele necesare transferului.

La verificarea dosarului de bacalaureat din sesiunea iunie 2008, elevei nu i-a fost gasita foaia matricola pentru absolvirea clasei a IX-a, fiind respinsa de la examenul de bacalaureat de catre membrii comisiei dupa sustinerea primelor doua probe de examen.

Cercetarile in acest caz sunt continuate de politistii bihoreni cu suspecta in stare de libertate.

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...