Sedinta de urgenta la PD-L pentru lansarea candidaturii lui Basescu

Sambata, 26 Septembrie 2009, ora 15:52
3706 citiri
Sedinta de urgenta la PD-L pentru lansarea candidaturii lui Basescu
Foto arhiva

Liderii PD-L au convocat, in regim de urgenta, un Colegiu Director pentru duminica, desi sedintele acestui for au loc, de obicei, in zilele de luni, au anuntat, sambata, surse din cadrul partidului prezidential.

Liderul grupului deputatilor PD-L, Mircea Toader, a confirmat ca decizia privind convocarea Colegiului Director, la care vor participa, toti liderii de filiale ai partidului, a fost luata in cursul zilei de sambata, democrat-liberalii urmand sa stabileasca duminica principalele elemente ale strategiei de campanie electorala, dar si chestiuni organizatorice.

Toader a spus ca democrat-liberalii au ales ziua de duminica pentru sedinta Colegiului Director pentru ca este mai usor ca membrii partidului sa se adune in aceasta zi, luni fiind ocupati si cu alte activitati.

Tocmai pentru ca au convocat Colegiul Director de pe azi pe maine, este posibil ca pedelistii sa se reunesca ca sa pregateasca lansarea lui Traian Basescu in campania prezidentiala, cel mai probabil la sfarsitul saptamanii viitoare, sustin surse politice.

Lansarea in cursa prezidentiala a presedintelui Traian Basescu ar urma sa fie organizata de PDL la Sala Palatului, in prezenta a 7.000-8.000 de militanti din intreaga tara

PD-L si-a anuntat candidatul

Intrebat de ce se discuta despre campanie si lansarea candidatului in conditiile in care seful statului nu si-a manifestat inca dorinta de a se inscrie intr-o noua cursa prezidentiala, Toader a spus: "PD-L si-a anuntat candidatul".

"Astazi (sambata, n.red.) am fost anuntati de acest Colegiu Director, dar nu cred ca este o intalnire de urgenta. Nu stiu inca care sunt temele de discutie. Probabil ca se va vorbi de campania electorala", a confirmat, la randul lui, pedelistul Alin Popoviciu.

Noi tensiuni in Coalitie

Tot sambata, premierul Emil Boc l-a chemat la raport pe ministrul Administratiei si Internelor. Dan Nica a fost convocat la Palatul Victoria ca sa dea explicatii cu privire la declaratiile pe care le-a facut, recent, la Craiova, de posibila frauda electorala la alegerile prezidentiale prin intermediul turismului electoral.

"Fata de informatiile vagi si generale furnizate de ministrul Administratiei si Internelor, seful Executivului i-a solicitat acestuia date si informatii concrete pentru a elimina orice suspiciune cu privire la posibila fraudare a scrutinului prezidential", informeaza un comunicat de presa al Guvernului.

Ministrul de Interne Dan Nica a declarat, vineri, la Craiova, ca pentru alegerile prezidentiale s-au luat masuri suplimentare pentru a se evita fraudarea votului, una dintre acestea fiind confectionarea de stampile personalizate pentru fiecare sectie de vot.

Si la 31 august, Nica facea referire la turismul electoral si la faptul ca nu ar mai fi autocare libere de inchiriat in perioada alegerilor. In privinta votului pe listele suplimentare, pentru a preveni frauda "si datorita faptului ca au mai fost informatii in ultima perioada potrivit carora nu sunt foarte multe autocare disponibile pentru sfarsitul acestui an", s-a decis adoptarea unui set de reglementari care sa previna turismul electoral, a subliniat atunci vicepremierul.

Intrebat daca exista o legatura intre cele doua evenimente politice, deputatul PSD Valeriu Steriu a declarat, sambata, la Realitatea TV, ca orice este posibil, insa ca un lucru e sigur: "Ziua de luni se anunta interesanta".

Colegiu Director pentru unicameral

Potrivit prim vicepresedintelui PD-L, Theodor Stolojan, democrat-liberalii vor discuta, duminica, in sedinta Colegiului Director, si despre adoptarea unei rezolutii de sustinere a Parlamentului unicameral.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, ca a trimis presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului o scrisoare in care solicita organizarea unui referendum, la data alegerilor prezidentiale, pentru a consulta populatia in legatura cu reducerea Parlamentului la o singura camera, care sa aiba maximum 300 de parlamentari.

Argumentele pe care le-a adus seful statului pentru un Parlament unicameral, cu maxim 300 de parlamentari, se refera la eficienta unui astfel de for legislativ,la costurile mai reduse, dar si la reducerea coruptiei.

De altfel, aceasta tema ar putea fi folosita de seful statului in campania electorala pentru prezidentiale, in conditiilein care va decide sa candideze. Intrebat vineri daca Parlamentul unicameral va fi o tema predilecta a campaniei lui Basescu, consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a confirmat.

"Da, asta este evident, in cazul in care va candida. Inca n-a luat o decizie, dar asta este o promisiune facuta din campania din 2004. Este de presupus ca politicienii vor respecta vointa poporului", a spus Sebastian Lazaroiu.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#PDL convocare Colegiu Director, #alegeri prezidentiale 2009, #Colegiu Director PDL , #frauda