Sedinta solemna a Sfantului Sinod

Vineri, 03 August 2007, ora 10:23
2157 citiri
Sedinta solemna a Sfantului Sinod

Sedinta solemna a Sfantului Sinod, in care Inalti Ierarhi si delegatiile sosite din strainatatea au prezentat mesaje de condoleante Bisericii Ortodoxe Romane pentru pierderea unui model spiritual precum PF Teoctist, a luat sfarsit in jurul orei 10:40, dupa care membrii Sinodului si delegatiile oficiale au plecat spre Catedrala Patriarhala, pentru a se pregati de funeraliile Patriarhului Teoctist, care vor avea loc incepand cu ora 11:00.

Membrii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane s-au reunit la sedinta comemorativa organizata in cadrul funeraliilor Patriarhului Teoctist, la care participa Inalti Ierarhi si delegatiile sosite din strainatate.

Rand pe rand, Partriarhul Ecumenic Bartolomeu I, Cardinalul Walter Kasper - presedintele Consilului Pontifical pentru Unitatea Crestinilor, mitropoliti, episcopi si arhiepiscopi ortodocsi, preoti sau reverenzi, au luat cuvantul pentru a-i aduce un ultim omagiu Patriarhului Teoctist.

Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Mircea Geoana si Adrian Iorgulescu se afla printre demnitarii romani prezenti la ceremonie.

Sf. Sinod a inceput cu Tatal Nostru, rostit in limba greaca. Mitropolitul Daniel a deschis lucrarile, iar Nifon al Targovistei a prezentat programul sedintei, dupa care consilierul Teodor Bachnschi a prezentat mesajul sefului statului, iar ministrul Culturii pe cel al premierului.

Inca de dimineata, poarta de intrare a Palatului este strajuita de doi jandarmi in tinuta de gala, alti patru membri ai Garzii de Onoare fiind postati la intrarea in Catedrala Patriarhala.

Citește și:
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost președinte al PNL, consideră că Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei ”din iniţiativa...
Reacția lui Cătălin Drulă după demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”O așteptăm și pe a celuilalt plagiator, Ciucă”
Reacția lui Cătălin Drulă după demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”O așteptăm și pe a celuilalt plagiator, Ciucă”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacționat rapid joi seară, 29 septembrie, după de Sorin Cîmpeanu a anunțat că demisionează din funcția de ministru al Educației. ”Un plagiator...