Ziare.com

Seful CSM vrea sa afle adevarul in dosarele Revolutiei si Mineriadei

Marti, 10 Februarie 2009, ora 21:03

   

Seful CSM vrea sa afle adevarul in dosarele Revolutiei si Mineriadei
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreies, a declarat ca va solicita Inspectiei Judiciare stabilirea cauzelor nesolutionarii cu celeritate a cercetarilor penale in dosarele Revolutiei si Mineriadei din 1990.

Declaratia a fost facuta intr-o intalnire, marti, cu o delegatie a reprezentantilor societatii civile, formata din Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Sorin Iliesiu, vicepresedintele Alianta Civica, si avocatul Antonie Popescu - senior al Ligii studentilor din 1990, informeaza NewsIn.

Scopul intrevederii a fost solicitarea reprezentantilor societatii civile, adresata autoritatilor judiciare romanesti, de solutionare cu celeritate a cercetarilor penale in dosarele cunoscute opiniei publice sub numele "Revolutia din Decembrie 1989" si "Mineriadele din 1990". In acest context, arata comunicatul, s-a subliniat "necesitatea istorica a aflarii adevarului in legatura cu aceste evenimente".

Participantii la aceasta intrevedere au propus organizarea unei dezbateri, la care sa participe factorii reprezentativi ai sistemului judiciar romanesc, care pot responsabiliza si initia masuri concrete pentru aflarea adevarului juridic.

In opinia presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, "independenta si inamovibilitatea judecatorilor, precum si independenta procurorilor in ceea ce priveste solutia dispusa constituie garantii esentiale ale functionarii statului de drept, iar acceptarea unor limitari sau atenuari ale acestor principii, indiferent cum ar fi justificata, nu ar putea sa conduca decat la consecinte negative, cu un efect greu de estimat asupra ordinii constitutionale democratice", arata un comunicat al CSM.

Procurorul general, Laura Codruta Kovesi, i-a trimis, pe 27 octombrie 2008, ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, cererea de revocare a adjunctului Sectiei Parchetelor Militare, Dan Voinea, cel care s-a ocupat de dosarele Revolutiei si Mineriadei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1278 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cautati pe net imagini cu Dan Voinea ! Parerile lui cred ca merita sa fie cunoscute !

Procurorul general, Laura Codruta Kovesi, i-a trimis, pe 27 octombrie 2008, ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, cererea de REVOCARE a adjunctului Sectiei Parchetelor Militare, Dan Voinea, cel care s-a ocupat de dosarele Revolutiei si Mineriadei.

Doamnelor, domnisoarelor si domnilor, al dumneavoastra Opus9, va spune tuturor, sa auzim numai de bine !

 

DESI ANDREIES PARE SINCER,NE AMINTIM CA AU MAI FOST

personaje ale institutiilor justitiei romanesti bine intentionate!
Se pare ca tema revolutiei sau a mieneriadelor este tabu sau o gaura Bermude!
Cel mai mare paradox ramane insa pasivitatea opiniei publice,a societatii civile ,ale intelectualilor nemanjiti de bolsevism!
LASITATEA,EGOISMUL,LIPSA DE IMPLICARE ALE ROMANILOR SUNT PROVERBIALE!
SOMNUL...RATIUNII...NATIUNII...DUCE LA *** SPIRITULUI NATIUNII!

 

l-ati uitat pe kenedy

si pe omul de neanderthal. Vedeti cum au murit si astia doi.

 

Hm,

te-ai ca-cat de frica, numai la lansarea zvonului.
D-apoi sa-l mai puna si-n aplicare. Ce-ai zice "pls" ?
Pe unde te ascunzi sobolane rosu ?

Cele mai MARI B.E.STII

din Lume si din Romania sunt si au fost Criminalii Comunisti ai caror copii se afla la cirma Romaniei!
Dar si INDIFERENTA populatiei din Romania va PERPETUA starea de MIZERIE morala si materiala a acestei populatii ce singura isi pune DE GIT Streangul Rosu !
Domnul Virgil Andries prin demersul sau si prin declararea PUBLICA a acestuia - a facut un NOBIL PAS spre ADEVAR !!!
Sa vedem daca Viermii Comunisto-Securisti condusi de Matca Viermilor Comunisti-Ilici Iliescu si Gaska lui-il VOR LASA !!!

 

Hm,

te-ai ca-cat de frica, numai la lansarea zvonului.
D-apoi sa-l mai puna si-n aplicare. Ce-ai zice "pls" ?
Pe unde te ascunzi sobolane rosu ?

 

Si il credeti ??! ! Ha, ha, ha !

Praf in ochi. Asta crede romanii oligofreni. Dupa 20 de ani acum se gaseste sa puna intrebarea...Perfect ! Ce au facut pana acum ceilalti dinaintea lui ?!
Dar stati sa vedeti raspunsul.... !!! Ha,ha,ha !

Uitati-va la ochii lui albastri si ii ghiciti gradele fara efort ! Vor raspunde securistii la intrebari despre securisti cand va veti vedea coada cu ochiul din ceafa !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor