Senatorii au acordat drepturi si pe viitor pentru disidentii de la Brasov

Luni, 23 Februarie 2009, ora 19:57

   

Senatorii au acordat drepturi si pe viitor pentru disidentii de la Brasov
Senatorii au votat admiterea cererii de reexaminare a Legii de respingere a OUG prin care se stabileau indemnizatii reparatorii luptatorilor anticomunisti din 1987.

Astfel, au motivat ca ordonanta trebuie mentinuta in vigoare pana la intrarea in vigoare a unei noi legi speciale pentru aceasta categorie, relateaza NewsIn.

Cererea de reexaminare a fost adoptata in Senat, ca prima camera sesizata, cu 83 de voturi pentru, doua abtineri si unul impotriva.

Drept urmare, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a supus la vot proiectul de lege de aprobare a OUG 6/2008, care a fost adoptata cu 77 de voturi pentru, doua impotriva si patru abtineri.

Seful statului a trimis Parlamentului, in octombrie 2008, cererea de reexaminare a unei legi prin care Legislativul a respins o ordonanta a Guvernului care instituia o indemnizatie reparatorie in valoare de aproximativ 17 milioane de lei vechi pentru participantii la revolta anticomunista de la Brasov, din 1987.Intentia Guvernului a fost de a completa Legea recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, prin adaugarea la categoria persoanelor care beneficiaza de drepturi si a celor "care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987".

Astfel, de aceleasi drepturi ca si revolutionarii ar fi trebuit sa beneficieze persoanele care au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov, din noiembrie 1987, dar si sotul ori urmasii acestora.

De prevederile legii nu se bucura persoanele care au facut parte din aparatul de represiune, securitate si militie sau au desfasurat activitati de politie politica.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 885 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor