Senatorii juristi au reluat votul in cazul Mihailescu

Marti, 03 Martie 2009, ora 18:13
1003 citiri
Senatorii juristi au reluat votul in cazul Mihailescu

Senatorii juristi au decis sa continue analiza actelor trimise de Parchetul General, in cazul senatorului PSD Serban Mihailescu, dupa ce reprezentantii PDL au cerut revenirea asupra votului prin care Comisia cerea date suplimentare de la DNA.

Decizia din Comisia juridica in cazul Serban Mihailescu a fost luata marti dupa-amiaza, dupa ce senatorii au descoperit ca procurii nu mai au ce probe suplimentare sa trimita, in lipsa avizului Senatului, informeaza NewsIn.

Senatorul P-DL Iulian Urban a sustinut chiar ca presedintele comisiei juridice, Toni Grebla, i-ar fi cerut secretarei comisiei sa secretizeze adresa Parchetului, iar votul s-a dat in necunostinta de cauza.

"Am plecat de la premisa ca nu exista o adresa de raspuns de la Parchet. Spre surprinderea noastra, ma refer la senatorii PD-L, am aflat ca de fapt adresa de raspuns de la Parchetul de pe langa ICCJ a sosit la comisia juridica din 9 decembrie 2008. Noi am aflat de existenta acestei adrese numai astazi, la sfarsitul sedintei, dupa vot", a explicat el.

Intrebat cum au aflat de existenta acelui document, Urban a spus: "A fost chemata secretara comisiei care ne-a spus ca aceasta adresa a fost introdusa la o mapa secreta, care a fost tinuta la un fiset din dispozitia presedintelui comisiei juridice, domnul Toni Grebla".

In replica, Grebla a precizat ca nu stia continutul acelui document, ca nu a cerut secretizarea acestuia si ca Iulian Urban a fost unul din cei care au cerut in comisie ca Senatul sa se adreseze Parchetului pentru a afla daca exista probe in plus.

Procurorul general Laura Codruta Kovesi a transmis, in replica la cererea Comisiei juridice din octombrie 2008, ca Senatul trebuie sa se pronunte "asupra solicitarii cu care a fost investit in considerarea intregului material care i-a fost inaintat" in cazul Serban Mihailescu.

Citeste si:
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat marți, 28 iunie, că textul ordonanței de urgență care prevede reducerea cu 50 de bani a preţului carburanţilor a fost elaborat. El a susținut...
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
Camera Deputaţilor a votat marţi, 28 iunie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. UPDATE 14:40...