Ziare.com

Senatul a hotarat descentralizarea sistemului sanitar

Luni, 23 Februarie 2009, ora 21:16

   

Senatul a hotarat descentralizarea sistemului sanitar
Plenul Senatului a aprobat, luni, cu 81 de voturi "pentru" si unul "impotriva", un proiect de lege ce are ca obiectiv descentralizarea sistemului sanitar.

Cu alte cuvinte, senatorii au votat o Ordonanta de urgenta a Guvernului care prevede transferul unor unitati sanitare de sub autoritatea Ministerului Sanatatii sub cea a administratiei locale, informeaza Adevarul.

OUG 162/2008 prevede "transferarea managementului centrelor de sanatate, spitalelor municipale, orasenesti si comunale si al altor unitati sanitare cu paturi, cu exceptia celor de urgenta de la Ministerul Sanatatii Publice la administratia locala".

O serie de amendamente adoptate tot luni de Comisia de sanatate a Senatului asigura transferuri de fonduri de la bugetul de stat direct la bugetele municipiilor, oraselor si comunelor, dupa caz, fara intermedierea Ministerului Sanatatii.

In OUG se mai mentioneaza ca serviciile medicale din sistemul universitar trec trec sub managementul autoritatilor locale si prestarea de servicii de asistenta medicala comunitara, destinate, in mod special, persoanelor defavorizate.

Camera Deputatilor este for decizional privind proiectul de lege pentru aprobarea OUG mentionate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1421 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bravo

In sfarsit o decizie buna. Sa speam ca se si implementeaza

 

Da ,da,....

.....treaba este buna numai administratorul este prost. Trebuie ca aceste institutii sa fie PARTICULARE,dar contrilate si indrumate de ministerul sanatati. Sa vedeti dezastru in administrarea acestora de catre PRIMARII POLITICI. Cred ca senatorii au taiat iar cele trei urechi ale iepurelui. Mai tarziu vor constata ca iepurele are numai doua urechi.Unitatile spitalicest si policlinicele trebuie sa fie PRIVATIZATE. La ministerul sanatatii sa ramana urgentele,cercetarea,armata cu serviciile de informatii,spitalele clinice universitare.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor