Sergiu Bahaian, creierul crimelor de la Constanta, a fost retinut

Sambata, 16 Ianuarie 2010, ora 14:20
11441 citiri
Sergiu Bahaian, creierul crimelor de la Constanta, a fost retinut
Foto: Gardianul

Cunoscutul interlop Sergiu Bahaian a fost retinut de politie in cazul crimelor din Constanta.

Infractorul a fost retinut in noaptea de vineri spre sambata, dupa ce, initial, s-a opus politistilor, relateaza Antena 3.

De altfel, Bahaian a incercat sa fuga cu masina, lovind un politist si rupandu-i mana. Ulterior, politistii au fost nevoiti sa faca uz de arma pentru a-l retine.

Bahaian este acuzat ca ar fi in spatele activitatilor criminale de pe raza localitatilor Constanta, Ialomita si Bucuresti, in urma carora cel putin patru personae au fost ucise prin cruzimi, in perioada 2006 - 2008.

Grupul criminal racola persoane, pe numele carora infiinta societati comerciale utilizate in diverse infractiuni economice. Dupa ce acestia isi duceau la bun sfarsit rolul, erau omorate, fiind ingropate de vii sau aruncate in Canalul Dunare - Marea Neagra.

Bahaian are o "relatie" veche cu politia

Sergiu Bahaian, fost patron al Sabina Product, este cel care declansat un mare scandal financiar in anii 1990, cand pacalit aproximativ 5.000 de persoane. Pentru aceasta infractiune, el a fost condamnat la cinci ani de inchisoare.

De altfel, Bahaian si-a continuat activitatile de inselaciune, in ciuda condamnarii, fiind arestat pentru infractiuni similare si in mai 2007.

Alaturi de Bahaian, a fost arestat si Eduard Marculescu, considerat a fi mana sa dreapta. De asemenea, politistii au retinut alti doi infractori, Valentin Slepac si Adrian Grigoras, implicati intr-un dosar de inselaciune in urma cu doi ani.

#crime Constanta, #Sergiu Bahaian arestat , #frauda