Sesizarea Civic Media, inregistrata la Parchet, in cazul Teoctist

Marti, 07 August 2007, ora 18:39
4518 citiri
Sesizarea Civic Media, inregistrata la Parchet, in cazul Teoctist

Parchetul General a inregistrat marti, in jurul orei 16, sesizarea Asociatiei Civic Media reprezentata de Victor Roncea, care a solicitat procurorilor verificarea imprejurarilor in care a murit Patriarhul Teoctist, anunta NewsIn.

Sesizarea a fost repartizata Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica a Parchetului inaltei Curtii de Casatie si Justitie.

Civic Media a solicitat procurorilor "verificarea imprejurarilor neclare in care a fost internat si a decedat subit in Spitalul Clinic Fundeni, in timpul sau in urma unei interventii chirurgicale executate de catre echipa dr. Ioanel Sinescu si dr. Dan Tulbure", se arata in sesizarea citata.

"Va solicitam clarificarea urgenta a acestor aspecte, pe calea unei cercetari temeinice, intrucat consideram ca evenimentele s-au produs de o maniera precipitata, cu elemente de contradictorialitate care alimenteaza suspiciuni dintre cele mai diverse", se mai arata in sesizare.

Civic Media solicita in special verificarea momentelor premergatoare spitalizarii Patriarhului Teoctist.

Civic Media apreciaza ca este necesara o verificare de catre procurori indiferent daca Ministerul Sanatatii sau Colegiul Medicilor desfasoara sau nu o ancheta administrativ-disciplinara.

Biroul Executiv al Consiliului Colegiului Medicilor din Bucuresti (CMB), reunit marti, a ajuns la concluzia ca nu au putut fi identificate erori de conduita profesionala ale echipei care a efectuat interventia chirurgicala a Patriarhului Teoctist.

Moartea Patriarhului Teoctist: posibilitatea de malpraxis, exclusa