Sindicatele din Educatie discuta programul de proteste

Luni, 16 Februarie 2009, ora 16:50
1383 citiri
Sindicatele din Educatie discuta programul de proteste

Liderii sindicatelor din invatamant au anuntat, luni, ca isi consulta membrii pentru a stabili conditiile in care ar putea declansa greva generala.

Declratiile vin dupa ce Federatia Alma Mater a amenintat cu proteste daca salariile profesorilor nu vor fi marite pana la 1 aprilie, potrivit unui comunicat semnat de liderul Razvan Bobulescu.

"Momentan, nu putem spune daca vom declansa greva la 1 aprilie sau mai devreme. Asteptam sa vedem ce se va intampla cu bugetul, dupa care vom lua reactii din teritoriu pentru a stabili cum si cand reactionam", a declarat pentru NewsIn presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor.

Nemultumiti, la randul lor, de modul in care au decurs negocierile asupra bugetului, sindicalistii din Federatia Educatiei Nationale (FEN) spun, insa, ca nu vor sa ia, deocamdata, nicio decizie privind declansarea grevei.

"Pana acum, am actionat in instanta guvernul si consultam membrii de sindicat din toata tara pentru a decide ce vom face mai departe. Ramane sa vedem cum vor evolua discutiile cu reprezentantii ministerului, in privinta majorarilor salariale.

Din masurile anuntate pana acum de Executiv si din modul in care ne-au reprezentat la guvern confederatiile, am avut numai de pierdut", afirma liderul FEN, Constantin Ciosu.

Federatia cadrelor didactice din sistemul universitar, Alma Mater a anuntat, luni, ca va propune tuturor sindicatelor din invatamant redeschiderea conflictului cu guvernul daca ultimul termen vehiculat de Ministerul Educatiei pentru aplicarea Legii ce prevede majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50%, respectiv 1 aprilie 2009, nu va fi respectat.

Sindicalistii au amenintat, in mai multe randuri, ca vor declansa greva generala daca nu vor primi 6% din PIB la Educatie si daca nu se vor mari salariile din invatamant, in conformitate cu legile in vigoare, spunand si ca nu accepta nicun fel de amendament la prevederile legale.

Legea adoptata anul trecut prevedea si ca majorarile sa se faca retroactiv, din octombrie 2008, aceasta fiind si promisiunea facuta de reprezentantii PSD inainte de alegeri.

Profesorii mai au de primit, dupa cresterile salariale acordate de guvernul Tariceanu, majorari de 33% in s.istemul preuniversitar, si de 50% pentru cei din invatamantul superior.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#sindicalisti educatie buget, #buget Educatie Andronescu , #frauda