Sistemul Informatic Unic Integrat a creat, in Dolj, un prejudiciu de 200.000 lei

Miercuri, 10 Decembrie 2008, ora 17:18
1301 citiri
Sistemul Informatic Unic Integrat a creat, in Dolj, un prejudiciu de 200.000 lei
Foto: romanialibera.ro

Sistemul Informatic Unic Integrat a creat un prejudiciu de 200.000 de lei Spitalului Judetean Dolj din cauza erorilor din sistem.

Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a cauzat un prejudiciu de aproximativ 200.000 de lei Spitalului Judetean de Urgenta din Craiova din cauza erorilor din sistem, transmite NewsIn.

"In prima luna de functionare, din cauza SIUI, Casa de Asigurari de Sanatate Dolj ne-a invalitat 140.000 de lei cheltuiti in ambulatoriul spitalului si alti 60.000 de lei cheltuiti cu spitalizarea de zi. Reprezentantii CAS Dolj au argumentat decizia din cauza unor erori din sistem. Mai exact, codurile numerice personale a peste 140 de copii care au trecut prin spital nu au fost gasite in baza de date a CAS si, implicit, declarate inexistente. Alte sute de persoane care s-au prezentat la internarea in unitatea nostra cu actele ce dovedesc plata contributiilor catre CAS nu figureaza si in baza lor de date", a declarat managerul general al SJU, Cristina Calangiu.

Conform declaratiilor managerului spitalului, reprezentantii Casei de Asigurari au fost rugati sa inceapa cercetari in acest sens, pentru a se stabili si remedia situatia.

"Umilinta la care este supus un pacient depaseste orice limite. Bolnavul este nevoit, dupa externare, sa mearga la CAS si sa faca dovada, din nou, ca este asigurat. Situatia prin care trecem este un real regres. Este nefiresc ca, la mai bine de zece ani de la infiintarea Casei sa nu se fi facut inca un trasfer complet de date. In acest ritm, pierderile SJU vor ajunge la sume astronomice", a mai adaugat Cristina Calangiu.

Reprezentanti ai CAS Dolj si ai Spitalului Judetean de Urgenta se vor intalni joi pentru a discuta despre aceasta situatie. "Nu stiu cat se poate rezolva la nivel local. De exemplu, situatia copiilor al caror CNP figureaza ca inexistent va fi remediata de la Bucuresti. Daca nu vom ajunge la niciun consens cu cei de la Casa, vom cere ajutorul Prefecturii Dolj", a adaugat Cristina Calangiu.

La randul sau, directorul general al Casei de Asigurari de Sanatate Dolj, Octavian Predescu, a tinut sa precizeze ca situatia este sub control.

Sistem informatic unic integrat al CNAS presupune o evidenta medicala a fiecarui asigurat, cu toate datele personale si istoricul medical al acestuia, in sistem online.

In acest sistem unic, medicii si prestatorii de servicii introduc toate consultatiile, bolile si tratamentele pacientilor asigurati.

Accesul la sistemul informatic unic integrat (SIUI) se face cu ajutorul unui cod unic, pe care il primeste fiecare prestator de servicii (farmacii, spitale, cabinete medicale), impreuna cu un kit cu aplicatiile de raportare pentru colectarea datelor, in vederea decontarii serviciilor de catre CNAS.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#sistem informatic unic, #casa judeteana asigurari, #pagube 200000 lei, #spitalul judetean Dolj , #frauda