Softul pentru europarlamentare costa un milion de euro

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 08:06
1533 citiri
Softul pentru europarlamentare costa un milion de euro

Sistemul informatic pentru centralizarea si prelucrarea rezultatului alegerilor europarlamentare va costa un milion de euro, dupa ce in 2007 acelasi program a fost numai 252.000 de euro.

Autoritatea Electorala Permanenta(AEP) a declansat procedurile de achizitionare a unui nou sistem informatic pentru centralizarea si prelucrarea rezultatului alegerilor pentru Parlamentul European, avand alocat 1 milion de euro, dupa ce in 2007 acelasi program a costat INS numai 252.000 de euro.

AEP motiveaza, in documentatia aferenta, necesitatea achizitiei prin faptul ca spre deosebire de ultimele europarlamentare, s-a redus numarul de mandate alocate Romaniei de la 35 la 33, dar si prin faptul ca au fost operate o serie de modificari legislative.

"Mentionam ca aceasta aplicatie(n.r. - softul din 2007) nu mai poate fi utilizata in forma actuala din cauza modificarilor legislative(schimbarea numarului de mandate, modificarea proceselor verbale, modificarea rapoartelor)", se explica in caietul de sarcini.

Procedura de achizitie initiata de AEP este o negociere accelerata cu ofertanti, iar cerinta obligatorie este ca acestia sa prezinte informatiile generale cu declararea cifrei medii de afaceri pe ultimii trei ani pentru care exista exercitiu financiar incheiat. "Ofertantii trebuie sa faca dovada realizarii unei cifre medii de afaceri mai mare sau egala cu 600.000 euro fara TVA", se solicita de catre AEP.

De asemenea, ofertantul trebuie sa aiba finalizat in ultimii trei ani minimum un contract care a avut ca obiect dezvoltarea de aplicatii software la nivel national, in care participarea ofertantului - participarea proprie - a fost de minimum 300.000 de euro per proiect.

Data limita pentru depunerea candidaturii este 21 aprilie, ora 10.00, iar termenul pana la care implementarea programului trebuie realizata este 20 mai. Autoritatea mai anunta si ca daunele solicitate in cazul neindeplinirii serviciilor solicitate vor fi de cinci ori valoarea contractului.

La alegerile pentru Parlamentul European din 2007, sistemului informatic a costat 252.000 de euro, fara TVA, contractul fiind atribuit de Institutul National de Statistica pentru SC Net Consulting SRL.

La ultimele alegeri, cele parlamentare din 30 noiembrie 2008, soft-ul pentru centralizarea si interpretarea datelor a costat AEP 5.822.080 lei, fara TVA. Firma castigatoare a contractului a fost TeamNet International, membra a grupului Asesoft, la care actionar majoritar este omul de afaceri Sebastian Ghita.

Alegerile locale din iunie 2008 au scos din bugetul de stat pentru programul informatic de centralizare a rezultatelor scrutinelor suma de 2.130.817 lei, fara TVA, contractul fiind atribuit firmei SC Siveco Romania SA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#soft alegeri europarlamentare, #Marian Muhulet AEP, #Net Consulting SRL , #frauda