Sondaj Ziare.com: Stingi lumina de Ora Pamantului?

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 12:12
2400 citiri
Sondaj Ziare.com: Stingi lumina de Ora Pamantului?

Milioane de persoane vor stinge lumina, sambata, 27 martie, incepand cu ora 20:30, timp de o ora, pentru a trage un semnal de alarma asupra mediului. Aceasta este cea mai mare manifestare de dragul mediului din toate timpurile.

27 de orase din Romania se alatura acestei cauze si vor stinge luminile.

Astfel, in Moldova, la Iasi, Bacau si Vaslui se vor stinge luminile mai multor institutii, monumente si cladiri emblematice din oras. La Botosani, pentru a marca evenimentul, Primaria va stinge luminile mai multor cladiri si va organiza un spectacol in Piata Revolutiei. La Constanta, se vor stinge luminile la Primarie, Consiliul Judetean, Institutia Prefectului, Sala Sporturilor si Palatul Copiilor.

Teatrul Municipal, Turnul Stefan si Biserica Sf. Treime din Baia Mare se alatura si ele cauzei. La Giurgiu si Ploiesti oficialii au anuntat ca vor lua parte la aceasta actiune alaturi de institutiile subordonate Consiliului Local si Primariei. 30 de institutii publice si comerciale din Ramnicu Valcea vor stinge si ele lumina.

Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Opera Romana, Teatrul National Bucuresti, Muzeul National de Arta din Bucuresti, alaturi de zeci de sedii de companii, se vor cufunda in intuneric timp de o ora. In 2009 energia electrica economisita la Palatul Parlamentului a fost de 1.700 kW, adica 0,825 tone de emisii de CO2 mai putin.

In 2009 peste 4.000 de orase din 88 de tari ale lumii au participat si au stins lumina pentru o ora, peste un miliard de oamenii fiind implicati in aceasta actiune. Datorita acestei actiuni, la nivel mondial s-a inregistrat o scadere semnificativa a consumului de electricitate in ora respectiva.

Ziare.com te invita la dezbatere. Este 'Ora Pamantului' o initiativa necesara si utila? Are vreun efect pentru soarta Planetei? Tu o sa stingi luminile sambata?

Citeste si:
USR, un butoi cu pulbere după ultimul scandal al alegerilor din diaspora. Cioloș pierde autoritate în partid
USR, un butoi cu pulbere după ultimul scandal al alegerilor din diaspora. Cioloș pierde autoritate în partid
Noi tensiuni au izbucnit în USR după ce mai mulți membri incomozi din filiala Diaspora au fost excluși din partid ca urmare a alegerilor pentru șefia filialei. Aceștia susțin că fostul...
Fiul baronului PSD Dumitru Buzatu, numit secretar de stat prin decizia premierului Nicolae Ciucă
Fiul baronului PSD Dumitru Buzatu, numit secretar de stat prin decizia premierului Nicolae Ciucă
Tudor Buzatu a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă. Decizia a fost publicată,...